Percheziţii la firmele familiei Tudor. Declarația lui Ion Tudor. Opinia avocatului Veronel Rădulescu. Se urmărește lichidarea capitalului autohton?

miercuri, 31 august 2016

Percheziţii la firmele familiei Tudor. Opinia avocatului Veronel RădulescuO acţiune tip spectacol, cu care instituţiile de forţă ne-au obişnuit, a avut loc astăzi la firmele în care sunt acţionari soţii Ion şi Maria Tudor.

O primă declaraţie o avem de la cunoscutul avocat Veronel Rădulescu:

„Nu cred că e nimic serios, mai degrabă este ceva pornit de la o emisiune de televiziune. În afaceri, familia Tudor a procedat întotdeauna cu cea mai mare scrupulozitate, prima grijă fiind să plătească obligaţiile faţă de stat, iar la respectivele firme contabilitatea este întotdeauna oglindă. Veţi vedea că totul va fi perfect”, ne-a spus Veronel Rădulescu.

Contactat telefonic de Ziarul de Vâlcea, omul de afaceri Ion Tudor ne-a declarat: Acum se finalizează un proces verbal, se caută acte de proprietate. Noi le-am pus la dispoziție anchtatorilor toate documentele. Nu am încălcat niciodată legea. Am plătit întotdeauna la timp și în conformitate cu prevederile legale toate datoriile către bugetul de stat - milioane de euro - de-a lungul acestor ani!

Politisti si procurori efectueaza, miercuri, 16 perchezitii in Bucuresti si in judetele Valcea si Constanta la persoane banuite ca ar fi creat, in ultimii zece ani, un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro.

Politisti si procurori fac, miercuri, 16 perchezitii in Bucuresti si in judetele Valcea si Constanta, la persoane suspectate ca ar fi creat, in ultimii zece ani, un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscala si spalare de bani, urmand sa fie puse in executare noua mandate de aducere. Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile vizeaza hotelurile Riviera din Olanesti si Riviera din Mamaia, precum si societatile comerciale Vest Televiziune si Lifi Tour Olanesti, relateaza news.ro.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului instantei supreme, fac 16 perchezitii domiciliare, in Bucuresti si in judetele Valcea si Constanta, la persoane fizice si juridice suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, anunta Politia Romana.
Societatile comerciale vizate actioneaza in domeniul turismului, potrivit unor surse judiciare, care au indicat ca descinderile au loc la Hotelul Riviera din Olanesti, Hotelul Riviera din Mamaia, precum si la firmele SC Vest Televiziune si Lifi Tour Olanesti.

Anchetatorii ii suspecteaza in acest caz pe sotii Maria si Ion Tudor, potrivit acelorasi surse, care au mai precizat ca 13 dintre perchezitii au loc in Valcea, trei in Bucuresti si una in Constanta. In Capitala, una dintre perchezitii ar avea loc in Bulevardul Agronomiei, nr. 7-15, sustin sursele judiciare. Vor fi puse in aplicare noua mandate de aducere a unor persoane, iar audierile ar urma sa aiba loc la Parchetul Tribunalului Valcea.

Cercetarile au aratat ca in perioada 2006–2016, administratorii a zece societati comerciale din judetele Valcea si Constanta ar fi realizat un mecanism financiar-fiscal, prin care au cauzat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, sustin politistii. Astfel, prin diminuarea obligatiilor fiscale, dar si prin achizitionarea de active la preturi subevaluate ori prin inregistrarea unor operatiuni comerciale fictive semnificative, pentru cresterea nereala a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat in conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), respectivii administratori ar fi eludat obligatiile fiscale datorate bugetului de stat.

Politisti si procurori efectueaza, miercuri, 16 perchezitii in Bucuresti si in judetele Valcea si Constanta la persoane banuite ca ar fi creat, in ultimii zece ani, un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro.

MISIUNEA LUI CIOLOȘ: LICHIDAREA CAPITALUL AUTOHTON

Analistul economic Ilie Șerbănescu a explicat că faptele Ralucăi Prună, ministrul Justiției, sunt în linie perfectă cu misiunea Guvernului Cioloș.

“După mine, ce face și ce spune doamna Prună este perfect consistent cu misiunea Guvernului Cioloș de a lichida și ultimele rămășite ale capitalului autohton și de a experimenta un fel de guvernare fără partide și fără Parlament. Asta este misiunea guvernului Cioloș, format din oameni care nu vin din țară, ci de la Bruxelles, asta este comanda de la Bruxelles, asta se face. Eu consider că doamna ministru este perfect coerentă cu acestă misiune.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe