Până în 2020 toată comuna Pesceana va avea alimentare cu apă

marți, 30 august 2016

Din paginile publicației Pescenița Info, publicație informativă periodică de educație, cultură, tradiție și credință, aflăm din articolul semnat deviceprimarul Georgian Fulgescu, că,  în prezent, în comuna Pesceana se execută lucrări în vederea alimentării cu apă pe o lungime de 17, 2 km. Investiția se execută cu fonduri obținute pe OG nr. 28/2013. Sunt cuprinse toate satele în afară de de satul Negraia. Pentru acest proiect există un buget de 3.000.000 lei. Contractul cu Ministerul Dezvoltării s-a semnat în luna decembrie, s-a plătit proiectarea și la 1 februarie 2016 s-au demarat lucrările.

De asemenea, s-a finalizat lucrarea de forare a primului puț de mare adâncime și se execută lucrările de forare a celui de-al doilea puț și la construirea bazinului de apă. De altfel, prin ADI Apa Vâlcea, se va mai implementa un proiect care va consta în extinderea alimentării cu apă (pe o lungime de 16 km), în satul Negraia și 54 de ulițe ale comunei Pesceana, cu fonduri obținute pe situații de urgență.

Până în anul 2020 se va putea cuprinde toată comuna pentru alimentare cu apă.

Următorul obiectiv este canalizarea, măcar pe drumul județean care străbate comuna pe o rază de 8 km. Satul Negraia a fost declarat zonă defavorizată. Au venit cei de la Telecom cu fibră optică pentru a putea introduce internetul cetățenilor din această zonă. Acest proiect a fost realizat prin fonduri europene și urmează să se realizeze și alimentarea cu apă în această zonă.

Acum, în Pesceana se construiesc două poduri peste pârâul Ursoaia, în punctele În piață și la Biserică. În perioada următoare, drumul comunal 96, din satul Negraia, va fi modernizat și asfaltat pe o lungime de 2,5 km.

 

Până în 2020 toată comuna Pesceana va avea alimentare cu apăDe asemenea, din paginile publicațieiPescenița Info,editată de Școala Gimnazială Pesceana, în colaborare cu Biblioteca Publică Pesceana și Primăria Comunei Pesceana, mai aflăm căs-a depus la Ministerul Dezvoltării cererea de finanțare pentru satele Ursoaia și Lupoaia pentru 8,2 km de asfalt. S-a încercat realizarea acestui proiect pe fonduri europene însă nu se îndeplineau condițiile, prin urmare se speră obținerea de fonduri pe Ordonanța 28.

Un alt obiectiv de viitor este construirea unei grădinițe noi, moderne. În cadrul Școlii Gimanaziale Pesceana, funcționează Grădinița cu Program Normal Pesceana, cu intrare separată și dotată cu grup sanitar propriu, însă spațiul pentru desfășurarea activităților ce le implică activitatea didactică este destul de restrâns. La etajul noii grădinițe este preconizat să existe o sală de spectacole pentru copii, pentru teatru de păpuși.

Alt edificiu care lipsește cu desăvârșire în comuna Pesceana, este un Cămin Cultural care să aibă o sală de spectacole modernă. În acest scop, acum se face cadastrarea la fosta școală, apoi documentele vor fi depuse și se așteaptă să se facă licitația.

De asemenea se vrea amenajarea unui teren de sport cu suprafață sintetică în curtea Școlii Vechi de lângă primărie și modernizarea terenului de sport din curtea Școlii din satul Roești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe