Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale își bate joc de turiștii din Băile Olănești! Bazinele stau fără apă sulfuroasă de șase luni!

joi, 25 august 2016

O gramada de probleme sufoca turismul balnear romanesc din care statul ar putea scoate bani frumosi, dar autoritatilor nu le pasa, asa ca sunt cazuri in care dintr-o baza de tratament lipseste chiar tratamentul.

Cei care au mers la Baile Olanesti au primit tot mai putin baile sulfuroase. Si asta pentru ca bazinele binefacatoare stau fara apa de aproape sase luni.

"Primaria Baile Olanesti va ofera bazin cu apa sulfuroasa." Acesta este mesajul cu care sunt intampinati turistii. Numai ca in realitate nimeni nu ii asteapta, pentru ca bazinul in care ar trebui sa se faca tratament a fost inchis. Potrivit unui mesaj afisat pe usa, exista probleme la furnizarea apei si se vede clar ca aici conducta care aducea apa sulfuroasa a fost taiata.

Si nu vorbim despre o intrerupere temporara de alimentare cu apa, ci despre un blocaj intre atoritati, care dureaza de aproape o jumatate de an.

Reporter: "Daca stiati ca e inchis bazinul mai veneati?"
Turist: "Nu mai veneam ca am si nepotul si apele sulfuroase sunt deosebit de bune."
Reporter: "Si nu v-a anuntat nimeni?"
Turist: "Nu ne-a anuntat. Mai este ceva normal in Romania?"

Turist: "Pensionarii vin pentru tratament si aici apele sunt sulfuroase. Este in detrimentul pensionarului, in detrimentul turismului. Normal ar trebui sa ii dea drumul."

Turist: "De-aia vii, la tratament, nu? De ce vine omul aici? La tratament."

Este incredibil, dar asa ceva inca se intampla in turismul balnear romanesc. Oamenii platesc bilete de tratament ca sa se faca bine si se aleg doar cu plimbarea si cu cheltuiala. Nimeni nu i-a anuntat ca bazinele cu apa sulfuroasa sunt inchise din aprilie - menținează stirileprotv.ro

Reprezentant: "Asta e ce a mai ramas. Daca am avea apa i-am da drumul si in doua zile."

Si de ce nu facem asta? Autoritatile arunca vina dintr-o parte in alta. Primarul din Baile Olanesti, Sorin Vasilache, sustine ca vina o poarta Agentia pentru Resurse Minerale, iar conducerea acesteia invoca vicii contractuale intre firma concesionara si agentie.

Reporter: "Aceasta agentie va pune piedica?"
Primar Baile Olanesti: "Doamna, nu ne-a raspuns si practic din discutiile avute cu S.C. Foradex S.A. care au facut si ei solicitari nu au primit niciun raspuns. Problema este in cadrul Agentiei pentru Resurse Minerale si fac un apel pe aceasta cale de a gasi o solutie ca institutiile abilitate sa se implice in vederea deblocarii si scoaterii la licitatie a licentei de exploatare. Problema e ca nu ne dau apa, nu ne dau apa. Agentia pentru Resurse Minerale sa ne spuna si noua ce se intampla, de ce tergiverseaza scoaterea la licitatie a acestei licente de exploatare a resursei minerale."

Aurel Gheorghe, ANRM: "E o chestiune de natura juridica, datele le puteti obtine de la colegii de la juridic."
Reporter: "Intrebarea simpla este aceasta: de ce turistii care au mers pentru tratament nu au parte de asa ceva, pentru ca nu exista apa?"
Aurel Gheorghe, ANRM: "V-am zis. Pentru ca furnizorul de apa pana in 2012-2013 a fost firma Foradex, s-a divizat, astazi noul titular Foradex Valea Oltului S.A. nu a dovedit ca aceasta sursa ii apartine si sa poata urma toata procedura de concesionare, in speta de a furniza apa."

Asadar un scandal incalcit ramas nerezolvat din nepasare. Cine pierde? Turistul.

Turist: "Daca si apele alea care vin din munte sunt naturale si le-au opturat smecherii."

Turist: "Foarte dezamagiti. Noi venim de 30 de ani aici. Ne pare foarte rau, daca stiam nici nu veneam, ne duceam la Calimanesti. Am luat bilet prin Casa de Pensii."

Imaginea de la subsolul bazei de tratament este deprimanta. Aici exista o sala de fitness, insa in urma cu doi ani au avut loc inundatii. Totul a fost distrus. Apa a ajuns cam la 1,80m, a fost plin de namol si nimic nu s-a mai putut recupera.

Si aici vorbim de o investitie de 3,3 milioane de euro din bani europeni, lasata de izbeliste de Primaria din Baile Olanesti.

piscina-mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe