Șpârle și șopârle, 25.08.2016

miercuri, 24 august 2016
  • Multe neconcordanţe apar în declaraţia de avere depusă de viceprimăriţa Râmnicului, controversata Maria Preda. Aflăm, astfel, că madam Preda a câştigat anul trecut 56 milioane lei vechi din funcţia... de şofer, pe când soţul său a luat de la SC Nadeva SRL suma de 12 milioane lei vechi tot din condusul maşinilor. Maria Preda a mai încasat în 2015 circa 5,4 milioane lei vechi din funcţia de consilier juridic al SC Vilarav Consulting SRL, 33 milioane de lei vechi de la consiliul de administraţie al societăţii ETA, 71 milioane de lei vechi din indemnizaţia de la Consiliul Local şi 41 milioane de lei vechi de la I.I. Preda Maria Carmen. În cursul acestui an, Maria Preda a luat un împrumut de 15.000 euro de la Nicolae Preda, cu toate că avea în conturi bancare la BCR suma de peste 1,2 miliarde de lei vechi, plus bijuterii de 7.000 euro şi trei autoturisme de lux. Ca avere imobiliară, Maria Preda se poate mândri cu două apartamente şi un spaţiu comercial, toate amplasate în Râmnicu Vâlcea.

 

  • Se poate spune că alegerile locale din 5 iunie au reprezentat pentru vâlceni o primenire a clasei politice, cel puţin de la nivelul Consiliului Judeţean. Şi nu vorbim aici numai de conducerea instituţiei, ci remarcăm schimbări substanţiale şi în rândul consilierilor judeţeni. La nivel de fapte, atitudine şi prezenţă fizică, putem face „etichetare” a unor consilieri judeţeni care au dispărut în prezent, dar care au activat în mandatul trecut 2012-2016: „miliţianul” Tiberiu Octavian Georgescu, „sconcsul” Mircea Iova, „călugărul” Cristi Iliescu, „fotomodelul” Iuliana Moise, „avarul” Petre Grigorie, „doamna” Ioana Liţă, „intelectualul” Teodor Trancă, „naşul” Victor Marin, „cizmarul” Remus Petrescu, etc.

 

  • Pentru a „igieniza” societatea ETA, primarul Mircia Gutău ar trebui să-l dea afară pe septuagenarul Ion Iorgu, preşedintele consiliului de administraţie de trei ani, cel care, alături de bătrânul director Nicolae Şovar, a pus întreprinderea „pe butuci”, atât la propriu cât şi la figurat. Oricum, la sfârşitul lunii august, expiră mandatul acordat consiliului de administraţie al ETA şi Consiliul Local trebuie să numească un nou for de conducere la societate. În vârstă de 73 de ani, Ion Iorgu a fost „călit” înainte de 1990 la… şcoala de partid PCR „Ştefan Gheorghiu”. Numirea lui Iorgu în fruntea ETA s-a făcut doar pe baze politice de către fostul primar interimar Ion Gigi Matei, pentru că acesta are un CV subţire: a absolvit doar un liceu, între 1960-1979 a lucrat ca maistru la IJCM Vâlcea, iar între 1979-1987 a fost lucrător cu „munca politică” la Consiliul Popular Judeţean Vâlcea.

 

  • Un magistrat de bună credință de la Tribunalul Vâlcea ne-a transmis următoarea informație:

Cred ca autorul real al deciziei judecătorului Sorinel Petria, cel care DISTRUGE economia vâlceană prin decizia data in conflictul Ciech Soda România – CET Govora , este plesuvul avocat al societătii poloneze care in nenumarate rânduri a fost văzut in prezenta judecatorului in cauza. Credeti ca au avut alt motiv discutiile decât ceea ce s-a intimplat in instanta?
Daca exista legea responsabilitatii magistratilor nu se intimpla asa ceva insa lipsa de reactie a Parlamentului a condus la acest lucru.  Cred ca se impune tinerea sub lupa a averii imberbului si atunci se vor lamuri multe. Cred ca CSM trebuie sa aiba reactie si sa ceara revizuirea deciziei civile care falimenteaza CET Govora!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Șpârle și șopârle, 25.08.2016”

  1. A inceput numaratoarea inversa pentru slugoii polonezilor de la Ciech Soda România , prin plecarea la vesnicie a unui catelus care a contribuit la distrugerea de oameni, vieti, cariere, caractere si familii. Sa vedem cine urmeaza. Victoria , Anca , Adrian – sindicalistul , Doinita , Ileana , Witold Urbanowski , fostul director , betivul polonez Czerwinski , sau oricare dintre jegurile care au produs atita durere si drame.
    Toti acesti obedoienti trebuie sa inteleaga ca, Dumnezeu nu-i pedepseste pe toti odata , dar nu scapa niciunul fara sad ea socoteala. Ingropa-iar pe toti si veti vedea ca nu-i va plinge nimeni , pentru ca au produs atita durere numai sa se imbogateasca ei.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe