Șpârle și șopârle, 11.08.2016

miercuri, 10 august 2016
  • Şerban Marinescu, arhitectul care a reclamat la DNA o cerere de mită din partea fostului primar PNL al municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, s-a înscris în USR-ul lui Nicuşor Dan. N-ar fi exclus ca Frâncu şi denunţătorul său să fie... colegi de partid în condiţiile în care fostul primar poartă negocieri pentru a forma la Vâlcea filiala USR. În 2013, Marinescu, împreună cu alți trei prieteni, tot arhitecți, a reacționat categoric atunci când fostul primar Frâncu le-a cerut o șpagă de 10% dintr-un contract câștigat de aceștia pentru amenajarea unui spațiu public din Râmnicu Vâlcea.

 

  • Un accident grav de muncă a avut loc zilele trecute la Exploatarea Minieră Berbeşti-Alunu, accident care încearcă să fie muşamalizat de actuala conducere. Este vorba de un miner care acum se zbate între viaţă şi moarte pe patul unui spital. Poate ar fi bine ca ITM Vâlcea şi Poliţia să se sesizeze şi să cerceteze atent cazul, prin tragerea la răspundere civilă sau chiar penală a şefilor din Direcţia Minerit (inclusiv a directorului Milorad Cumpănăşoiu) pentru faptul că nu i-au asigurat minerului echipament de protecţie adecvat şi nu au luat măsurile legale de prevenire a unor astfel de incidente.

 

  • Luna trecută, Consiliul Judeţean Vâlcea a eliberat certificatul de urbanism lui Mustăţea Cezar (ca împuternicit pentru beneficiarii Liseanu Nicolae şi Liseanu Nicoleta Lioara) pentru scoatere teren din circuitul silvic pentru construire minihoteluri, zonă de loisir, defrişare, împrejmuire teren, amenajare incintă, branşamente utilităţi şi organizare de şantier în staţiunea Voineasa, punctul Obârşia Lotrului - Mioarele, UP IV Puru, UA 137 şi UA 138. Imediat după finalizarea pârtiei de schi de la Voineasa au apărut în zonă tot felul de „rechini imobiliari” care defrişează păduri şi construiesc pensiuni legal sau mai puţin legal şi, de aceea, ar trebui ca Garda Forestieră să îşi îndrepte privirea mai des în zona menţionată.

 

  • O veste bună anunţată de primarul Mircia Gutău la şedinţa Consiliului Local: municipalitatea va face toate demersurile pentru preluarea terenului şi a „restaurantului” din zona Ostroveni-sat care a aparţinut infractorului Nicolae Minea, prin fosta SC Alutus SA. După preluare, primăria va amenaja aici o zonă de agrement, cu spaţii verzi, accesibile tuturor vâlcenilor. În prezent, punctul de lucru este administrat de nepoţii puşcăriaşului Minea Nicolae. Fosa septică nu se poate folosi, pentru că nu este ecologică şi toate materiile fecale se duc în lac de ani de zile. De altfel, firma UTA SRL, societatea care a administrat acest punct de lucru, are un proces-verbal încheiat cu o instituţie abilitată, în care li se explică ce trebuie făcut ca să nu primească o amendă de 40.000 de lei, pentru lipsa fosei ecologice. Cabanele sunt într-o stare avansată de degradare, contractele cu furnizorul de salubritate nu mai există, deci gunoiul se aruncă ilegal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe