Primarul George Popolan a demarat investiții de anvergură la Dăești

joi, 4 august 2016

”Avem în derulare mai multe proiecte pe infrastructură, învățământ, cultură și sănătate, dar cea mai de anvergură investiție este introducerea alimentării cu gaze în satele Dăești, Sâmbotin și Fedeleșoiu. Pe fonduri europene, avem un proiect finanțat cu 1.200.000 euro, privind asfaltarea și modernizarea a trei drumuri comunale, respectiv DC 17 (Dăești – Băbuești); DC 18 (Sâmbotin – Gura Văii) și DC 19 (Dăești – Berila). Tot pe proiect european, avem obiectivul : Dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice, respectiv drumul ”Sub Dos”, ”Gârdea”, ”Molan”, ”Viișoara”, ”Bugulești” și ”Drumul La Izvor”.

Pe submăsura 7.2, avem fonduri europene pentru reabilitarea și dotarea Grădiniței cu program normal din satul Fedeleșoiu, precum și reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din Sâmbotin.

Pe fonduri guvernamentale, respectiv pe OG 28, avem de realizat obiectivul – Reabilitare și modernizare drumuri în comuna Dăești, respectiv asfaltare drumuri de interes local. Este vorba de drumurile la Fabrica de alcool (Valea Bunii – La Olaru); Coasta Pietrii – Țigănie; Gîrdea (de la Ciutacu la Gică Alexandru), Lupești;  Duica; Brigăzii – Negoescu; Trașcă; Luxorcoomp; Lixandru Constantinescu – Moțoc; Nedelcu; Rigolă și podeț Valea Satului.

De asemenea, tot cu fonduri guvernamentale, avem reabilitarea și dotarea școlii cu clasele I-VIII Dăești, reabilitare și dotare școala gimnazială Dăești, modernizare cămin cultural în satul Sâmbotin, renovare dispensar medical Sâmbotin, construire grădiniță în Fedeleșoiu și sala de sport în satul Dăești.

Cu fonduri de la bugetul local, avem să realizăm construirea de trotuare în satele Dăești, Sâmbotin și Fedeleșoiu, introducerea canalizării pe drumul Runcului, precum și continuarea lucrărilor de rigolare și captare de ape pluviale și torenți de pe drumurile de interes local, pentru preîntâmpinarea revărsărilor de ape și distrugerea lucrărilor agricole ale populației”, a relatat presei locale primarul comunei Dăești, George Popolan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe