Șpârle și șopârle, 04.08.2016

miercuri, 3 august 2016
  • În data de 30 august, Primăria Râmnicului va organiza un nou concurs pentru ocuparea postului de director al Poliţiei Locale. Este un lucru bun că Poliţia Locală va avea un şef „plin”, după 1 an şi opt luni de interimate şi după 10 concursuri organizate, dar... necâştigate de nimeni. În data de 3 noiembrie 2014, fostul şef al Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea, Alecu Deaconu, a fost înlocuit din funcţie la cerere. Măsura a fost decisă de fostul primar interimar Ion Gigi Matei şi s-a luat ca urmare a tensiunilor apărute în cadrul Poliţiei Locale, angajaţii ameninţând atunci că intră în greva foamei dacă nu li se acordau sporuri salariale.

 

  • Liberalii analizează în prezent activitatea parlamentarilor de Vâlcea pentru a se pregăti lista de candidaţi PNL la alegerile legislative din toamnă. Cel mai ACTIV parlamentar din judeţ şi care merită cu prisosinţă încă un mandat de senator este Adrănel Cotescu. În perioada 2012-2016, senatorul Adrănel Cotescu a avut 31 de iniţiative legislative, două declaraţii politice, 155 de întrebări, 53 de interpelări, 29 de interpelări adresate primului ministru, 173 de luări de cuvânt în plen şi 8 moţiuni. În plus, senatorul Cotescu este vicepreşedinte la Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului, membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, membru în Iniţiativa Central-Europeană - Dimensiunea Parlamentară (ICE-DP), vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Costa Rica, preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Portugalia, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Chile.

 

  • De departe, cel mai bogat consilier local din Râmnicu Vâlcea este Gabriel Băjan, ales pe listele PER la scrutinul din 3 iunie. Băjan a încasat anul trecut următoarele sume: 540 milioane de lei vechi de la SC Farmaciile Băjan SRL, 90 milioane de lei vechi de la SC Dab Cargo SRL Sibiu, 780 milioane de lei vechi din dividende de la SC Beuba Trading SRL, 800 milioane de lei vechi de la SC Maguba Invest SRL, circa 2,64 miliarde de lei vechi din dividende de la SC Dab Cargo SRL, plus 360 milioane de lei vechi câştigaţi de soţie. Tot Gabriel Băjan are în conturi bancare suma totală de peste 700 milioane de lei, bijuterii de 15.000 euro, proprietăţi imobiliare, iar anul trecut a acordat împrumuturi în nume personal către SC Savimi Invest SRL (1,1 miliarde de lei vechi), SC Roguba Trading SRL (1 miliard de lei vechi) şi SC Cristifarm Trading SRL (1,1 miliarde de lei vechi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe