Școala de Vară la Parohia Jiblea Veche

luni, 1 august 2016

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie,  Arhiepiscopul Râmnicului, în contextul proclamării anului 2016 drept Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creștin ortodox, în Parohia Jiblea-Veche se derulează proiectul educațional Școala de Vară  din dorința de a promova și pune în valoare, prin intermediul copiilor, cultura, tradițiile, obiceiurile și valorile religioase.

Despre organizarea proiectului, Părintele Negrea Constantin a subliniat următoarele: „Fiind preocupați de grijile sufletești ale enoriașilor, ne-am propus un proiect educațional  printr-o Școala de Vară care va funcționa în cadrul Parohiei Jiblea-Veche. Grija pentru viitor pleacă în primul rând de la grija pentru asigurarea unei educări morale, iar pentru a se asigura eficienţa educaţiei pe termen lung, procesul educativ poate fi maximizat prin corelarea acestuia cu  Familia şi Biserica.

Astfel,  în perioada 24 iulie -6 august, timp de 2 săptămâni, la biserica noastră, se va desfășura Școala de Vară, cu un program zilnic de aproximativ 4 ore. Timp de două săptămâni, copiii împărțiți în  2 grupe de vârstă parcurg activitățile următoarele șase ateliere educative: Cunoaștere prin credință, Educație pentru sănătate/Sport, Educație civică, Muzică religioasă,  Pictură și  Lb. engleză/Lb.germană.

Programul zilnic începe la ora 9.00, cu rugăciunea de dimineață, exercițiile de înviorare, continuă cu joacă, muncă și voie bună. Resursele materiale  utilizate provin din parteneriate, donații și autofinanțare. Copiilor le oferim apă, fructe și dulciuri obținute prin bunăvoința enoriașilor.

Activitățile se vor finaliza pe 6 august 2016 cu o festivitate de premiere a eforturilor tuturor și cu prezentarea rezultatelor obținute  de către elevi.  De asemenea, în cadrul acestui proiect sunt implicați elevi voluntari, cadre didactice, părinți și reprezentanți ai comunității locale. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne călăuzească așa încât Școala de Vară să fie spre folosul nostru duhovnicesc.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe