Bogdan Stănescu, administratorul special de la Oltchim se află în conflict de interese!

luni, 1 august 2016

Nota a corpului de control al Ministerului Energiei: ANI a fost sesizata asupra unui posibil conflict de interese in care s-ar afla Bogdan Stanescu, seful directiei Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Luni, 1 august 2016, 13:29 Economie | Energie

 

Bogdan Stanescu
Bogdan Stanescu
Foto: AGERPRES
 documente
(01 Aug 2016) PDF, 5MB
Agentia Nationala de Integritate a fost sesizata asupra unui posibil conflict de interese in care s-ar afla Bogdan Stanescu, directorul general al Directiei Generale Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie- DGPAPSE Bogdan Stanescu, potrivit unei note realizate de Corpul de Control al Ministerului Energiei. Bogdan Stanescu este seful DGPAPSE, directie care gestioneaza participatiile statului in companiile energetice de stat, in timp ce ocupa si functia de administrator special al Oltchim, societate aflata in insolventa. Companii precum Oil Terminal sunt creditoare ale Oltchim. Reamintim ca Bogdan Stanescu este unul dintre consilierii viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu si este cunoscut pentru numarul foarte mare de functii in institutii de stat.

"Fata de cele de mai sus mentionam ca avertizarea a fost retransmisa conform adresei Corpului de control al prim-ministrlui intregistrata la Ministerul Energiei cu nr 162686/15.06.2016, catre Agentia Nationala de Integritate, instituie competenta in evaluarea presupuselor conflicte de interese sesizate", se arata in nota de control semnata in 29 iulie 2016.

Tot in conflict de interese s-ar putea afla si reprezentantii statului in AGA Oil Terminal. In cazul acestora exista suspiciunea de primire de foloase necuvenite prin incasarea unei indemnizatii de sedinta de AGA. Prin acordarea indemnizatiei s-ar produce discriminari intre actionarii Oil Terminal, societate cotata la Bursa de Valori Bucuresti cu mii de actionari privati din care peste 10 participa la fiecare AGA fara sa incaseze vreo indemnizatie. Chiar daca aceasta situatie a fost pe ordinea de zi a unei sedinta AGA, reprezentantii actionarului majoritar au votat impotriva fiind in flagrant conflict de interese, potrivit unei sesizari care a facut obiectul controlului.

Obiectivul controlului a constat in analiza unor aspecte privind activitatea Oil Terminal, in perioada ianuarie 2013- decembrie 2015. La initierea actiunii de control s-a avut in vedere sesizarea inregistrata la Corpul de Control al Ministerului Energiei cu nr 179.054/CCM/ 10.02.2016, prin care au fost semnalate presupuse nereguli in situatiile financiare si administrarea societatii Oil Terminal.

Vezi nota de control atasata sau pe site-ul Ministerului Energiei

Bogdan Stanescu, pe langa faptul ca este consilierul lui Olteanu, cu un salariu tinut secret, este seful unei directii importante din Ministerul Energiei si multe alte functii la companii de stat, printre care Oltchim, Nuclearelectrica, Oil Terminal si Complexul Energetic Hunedoara. CV-ul sau este plin de actuale si foste functii in institutii de stat. Dar nu figureaza doar cu functii in institutii de stat. A lucrat si cateva zile ca avocat in biroul de avocatura SCPA "Gorghiu, Pop si Asociatii", adica cel in care asociat a fost Alina Gorghiu. Mai precis, intre 29 mai 2010 si 2 iunie 2010.

Potrivit CV-ului, ar fi avut peste 25 de functii din partea statului. In CV mai e trecut ca locul de munca vizat este in diplomatie- ambasador. Vezi CV-ul atasat
De asemenea, potrivit declaratiei de interese, este membru in BPT al PNL sector 5.

Vezi aici mai multe detalii: Cum a primit Bogdan Stanescu, consilierul lui Bogdan Olteanu, peste 25 de functii din partea statului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe