Primești 40.000 de lei să îți izolezi casa, prin programul Casa Verde Plus

marți, 26 iulie 2016

Românii care vor să își construiască o casă în regim eco pot obține de la stat un ajutor de până la 40.000 de lei, dacă aleg să își izoleze termic pereții cu materiale ecologice precum lână, cânepa sau piatra bazaltică. Totul face parte din programele „Casa Verde” și „Casa Verde Plus”, care au fost puse în consultare publică de astăzi pentru zece zile, urmând să fie lansate în luna august.

Programul Casa Verde

Programul Casa Verde va avea un buget de 60 de milioane de lei pentru populație, iar o persoană poate accesa până la 6.000 de lei pentru cumpărarea unor panouri solare care să asigure apa caldă menajeră, adică 100% din costuri.

Programul Casa Verde Plus

Acest program este unul lansat în premieră la noi și are un buget dedicat populației de 12 milioane de lei. În Casa Verde Plus, se pot obține finanțări pentru optimizarea energetică prin folosirea de materiale cu amprentă redusă de carbon, respectiv izolarea termică a pereţilor cu materiale, ecologice, precum lână, cânepă sau piatră bazaltică. În plus, se pot accesa bani pentru sistemele de încălzire, sisteme de acoperişuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse şi sisteme de iluminat ecologice.

Potrivit ministrului Mediului, lâna nu mai trebuie aruncată la gunoi, așa cum a văzut că se obișnuiește, și trebuie creată o piață pentru a utiliza lâna în mod eficient. Un beneficiar poate obține un maximum de 40.000 de lei prin Casa Verde Plus, iar această sumă poate acoperi integral izolarea cu materiale ecologice a unei case cu o amprentă la sol de 90 de metri pătraţi (materiale şi manoperă).

Cum se pot lua banii

Cei care vor să beneficieze de aceste programe trebuie să se înscrie la Agenţia pentru Protecţia Mediului de pe raza judeţului unde locuiesc şi să întocmească un dosar. Angajaţii de la Administraţia Fondului de Mediu vor analiza dosarul, apoi va fi semnat un contract cu viitorul beneficiar, care va avea la dispoziţie un an pentru a achiziţiona sistemul şi a depune facturile pentru decontare. Grăbiți-vă pentru că se merge pe principiul primului venit, primul servit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe