O bătrână din Vâlcea îşi poate permite doar câteva pâini pe lună din pensia de 7 lei pe care o are

marți, 19 iulie 2016

Aurica Popescu, o bătrână în vârstă de 80 de ani din comuna Milcoiu, judeţul Vâlcea, are un venit lunar de 7 lei, ce reprezintă indemnizaţia de urmaş după soţ.

Aurica Popescu supravieţuieşte cu 7 lei pe lună, pensie ce i-a revenit după ce soțul său a murit acum 10 ani. Cel care se îngrijeşte de femeie este ginerele, conştient de faptul că pensia de urmaș pe care o primește aceasta nu o ajută să supravieţuiască, notează Monitorul de Vâlcea. Chiar şi aşa, multe alimente îi sunt străine bătrânei.

Bătrâna se mai descurcă cu ajutorul produselor pe care le produce singură prin gospodărie, mod de viață pe care îl avea și când trăia soțul ei, dat fiind faptul că acesta a avut o pensie de 14 lei pe lună.

talon pensie

 „Dacă nu mă ajuta ginerele meu, eram de mult moartă. Cum să trăieşti cu 7 lei pe lună… Nu îmi permit nimic, îl mai rog să îmi aducă o îngheţată, îmi este şi mie poftă. Nu ştiu ce voi face, de zece ani sunt văduvă. Voi sta pe acest pământ cât va vrea Dumnezeu”, a declarat,cu lacrimi în ochi, pensionara pentru sursa citată.

„7 lei costă drumul de la Milcoiu la Râmnicu Vâlcea. Te duci la oraş, aia e toată pensia. Ce să faci, normal că o ajut. Am pe cineva care îi aduce zilnic pâine. Restul cumpărăturilor le fac eu. Chiar azi am fost şi am luat zahăr, pâine şi ulei. Normal că nu mi-a ajuns pensia bătrânei, am mai pus de la mine. Zilele trecute a fost la Râmnicu Vâlcea la un control şi a dat pe medicamente pensia pe mai bine de trei ani. Asta este, unii o duc bine, alţii mor de foame, asta e România”, completează ginerele bătrânei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe