Constantin Rădulescu: „MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE a dat "UNDĂ VERDE" pentru proiectele CET cu finanțare nerambursabilă!”

luni, 18 iulie 2016

 

Consiliul Judeţean Vâlcea pregăteşte noi proiecte în vederea accesării de fonduri nerambursabile prin „Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020”, pentru modernizarea CET Govora.

Ca o continuare a proiectului Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice, finalizat la 20 iunie 2016, Consiliul Judeţean Vâlcea are în program realizarea de investiții complementare în sectorul termoficării, respectiv, o centrală electrică de cogenerare, de înaltă eficiență, pe biomasă şi reabilitarea și modernizarea celor de 3,25 km din circuitul primar de termoficare care nu au putut fi cuprinşi în proiecul iniţial.

De altfel, acesta este şi angajamentul pe care Consiliul Judeţean şi l-a luat faţă de finanţatorii proiectului abia finalizat, pentru ca întreg sistemul de termoficare urbană la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ să fie adus la standardele dorite, primăriei Râmnicu Vâlcea revenindu-i sarcina de a reabilita și moderniza circuitul secundar de termoficare și punctele termice.

Prioritatea noastră este să rezolvăm problemele vâlcenilor, atrăgând cât se poate de multe fonduri de la Uniunea Europeană. Așadar, Consiliul Județean Vâlcea va continua să investească în acest domeniu, pentru că ne dorim ca râmnicenii să beneficieze de un serviciu de termoficare de calitate, la un preț cât mai mic.

Deoarece îmi doresc ca lucrurile să se mişte într-un ritm alert, am dispus deja pregătirea noilor proiecte cu care să accesăm fonduri din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, iar eu voi urmări îndeaproape realizarea cadrului instituțional cu S.C. CET Govora S.A. și cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea (partenerii noştri în aceste proiecte), astfel încât, sperăm noi, până la sfârșitul anului 2016 să și depunem primul proiect.Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

 

 

Compartimentul Comunicare şi Relaţii Publice.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe