Poliţist din Vâlcea, trimis în judecată pentru că a agresat un minor!

vineri, 8 iulie 2016

 

Caz incredibil în comuna Valea Mare, din judeţul Vâlcea, acolo unde şeful Postului de Poliţie este acuzat că ar fi agresat fizic şi verbal un minor din localitate - scrie gazetavalceana.ro. Lucrurile au mers şi mai departe, procurorii considerând că există indicii care atestă faptul că agentul şef principal de poliţie Dumitru Buteşteanu ar fi comis infracţiunea de purtare abuzivă, trimiţându-l în judecată pe rolul instanţei Judecătoriei Bălceşti. Cauza a fost înregistrată în luna iunie 2016.

Conform aceleiași surse, se pare că cel care a făcut plângerea penală împotriva poliţistului a fost minorul Ş.I.C., conflictul dintre cei doi datând încă din anul 2013. Copilul le-a povestit procurorilor că ar fi fost agresat fizic şi verbal în repetate rânduri de către agentul şef principal de poliţie Dumitru Buteşteanu. Sigur, trebuie să menţionăm că minorul a avut câteva probleme penale în localitate, el chiar recunoscându-şi faptele săvârşite, acelea de furturi din locuinţe. Însă, chiar şi aşa, Ş.I.C. nu a mai suportat comportamentul agresiv al poliţistului şi a decis să-i facă plângere penală.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea a şi luat măsuri în această speţă, agentul şef principal fiind pus la dispoziţia unităţii încă din data de 20 mai 2016, atunci când împotriva sa s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, el fiind acum judecat în stare de libertate. Conform art. 296, din Codul Penal, „întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă. Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe