Judecătorii de la Tribunal nu vor arunca în haos instituțional municipiul Râmnicu Vâlcea

marți, 5 iulie 2016

Mărturisesc sincer că nu l-am votat pe Mircia Gutău pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Mi-am exprimat punctul de vedere public pe acest subiect de multe ori: nu mi s-a părut corect și nici moral ca un condamnat pentru infracțiuni de corupție să mai ocupe o funcție în administrația publică! Aceasta a fost opinia mea, pe care mi-am exprimat-o cu fermitate și cu vehemență în articole de presă.

Aceeași justiție care l-a condamnat pe Mircia Gutău i-a și permis să candideze în iunie 2016. Cel puțin așa ni s-a spus, așa am înțeles, neexistând nici o interdicție în acest sens. Președintele Biroului Electoral Municipal, un judecător, i-a dat undă verde lui Gutău la candidatură. Omul a candidat și a câștigat, la o diferență destul de mare față de ceilalți contracandidați, reprezentând un partid anonim, pe care l-a transformat în a treia forță politică a județului Vâlcea. Cred că dacă ar fi candidat și din partea Partidului Blidelor Verzi același scor electoral l-ar fi obținut. Foarte mulți râmniceni l-au votat pe Mircia Gutău și e problema lor care au fost considerentele pe care le-au avut în vedere când au pus ștampila pe buletinul de vot! 

Faptul că un alt judecător, fie el și președinte de instanță (care se autoconsideră, plin de infatuare, un geniu al justiției!), vine acum și îi invalidează mandatul lui Mircia Gutău mi se pare o bătaie de joc la adresa unui oraș întreg! Îi adresez încă o dată următoarea întrebare justițiarului flămând de imagine cu orice preț: dacă știați că Mircia Gutău nu are voie să candideze de ce nu i-ați contestat candidatura înainte de a se organiza alegeri, a se cheltui bani publici și a ieși la vot zeci de mii de vâlceni?! Dacă era așa de Zoro al justiției, de ce nu a acționat dinainte?! Nuuuu, Zoro de Vâlcea a vrut să-și umfle mușchii după aceea, după vot, să le râdă-n nas vâlcenilor care l-au votat pe Gutău și i-a trântit scurt invalidarea! Păi deasupra lui se află doar propria conștiință și Dumnezeu, cui să-i dea socoteală? Poate numai lui taică-său! Cine mai știe?! 

Revenind în prezent, când se judecă la Tribunalul Vâlcea apelul lui Mircia Gutău, îmi exprim convingerea că judecătorii, oameni de bună credință, cu simțul dreptății în suflete, nu vor arunca în haos instituțional municipiul Râmnicu Vâlcea. Cei doi magistrați sunt locuitori ai orașului, iubesc această urbe și vor lua cea mai bună decizie pentru ea! 

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe