Președintele CJ, Constantin Rădulescu, aproape de oamenii din Vaideeni și Slătioara, afectați de inundații

duminică, 3 iulie 2016

Mai multe echipe de interventie ale ISU Valcea au lucrat toata noaptea de sambata spre duminica in localitatile Vaideeni si Slatioara pentru inlaturarea urmarilor ploilor cazute in ultimele 12 ore, informeaza Agerpres.

"A fost prapad. Incepand de sambata seara tarziu si pana dupa miezul noptii, s-a dezlantuit urgia. A plouat in zonele Cornet, Marita, Atarnati si Cerna. Torentii au venit umflati de pe munte si au inundat zeci de gospodarii. Am sunat la interventii. Oamenii au fost evacuati din zona de risc si, la aceasta ora, cu motopompele, scoatem apa din ultimele locuinte inundate", a declarat pentru AGERPRES primarul din Vaideeni, Daniel Baluta.

La Slatioara, comuna situata in aval de Vaideeni, raul Cerna a produs o viitura care a 'maturat' mai multe poduri si podete, a inundat gospodarii.

De altfel, la nivelul Consiliului Judetean Valcea, presedintele Constantin Radulescu a instituit sambata seara un comandament de urgenta.

"Am solicitat de urgenta firmelor care executa lucrari pe OG 28 in cele doua localitati sa vina la fata locului si sa isi protejeze lucrarile aflate in derulare. Am vorbit cu RAJDP. ISU si fortele locale ale ISU sa ajute oamenii, sa deblocheze cai de acces. La ora aceasta, am cerut un raport preliminar cu pagubele produse. Sper ca in cursul zilei sa scoatem apa din toate curtile si casele inundate si apoi vom vedea ce mai e de facut. Prioritatea noastra au fost oamenii", a declarat pentru AGERPRES Radulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe