300 de salariați ai CET Govora, disponibilizați - a anunțat administratorul judiciar Remus Borza

duminică, 3 iulie 2016

Aproximativ 300 de salariați ai Centralei Electrice de Termoficare (CET) Govora, majoritatea fiind personal tehnic, economic și socio-administrativ (TESA), ar urma să fie disponibilizați, a declarat joi într-o conferință de presă administratorul judiciar al unității, Remus Borza.

"Am avut mai multe discuții cu sindicatele și am abordat problema concedierilor colective. Vreau să spun că am tăiat zile de concediu. Păi erau 42 de zile lucrătoare de concediu. Dacă la acestea adăugăm sâmbetele și duminicile, ajungeam la 70 de zile, iar dacă picau și sărbătorile legale, undeva spre 100. Am tăiat la 20 de zile minim la care am adăugat un plus de 6 zile, pentru a încheia această anomalie. Am abordat problema concedierilor colective și a criteriilor. Vreau să spun că din 2.300 de angajați, 1.000 sunt rude, fini, nepoți, soți. Printre criterii este cel de familie dar nu neapărat unul eliminator, pentru că sunt cazuri de rude dar care lucrează eficient", a spus Remus Borza.
El a menționat că criteriile de bază sunt eficiența și abaterile disciplinare.
"Vom avea în vedere pe cei care mai au 1-2 sau 3 ani până la pensie. Vom aborda criteriul rudelor de gradul I, dar așa cum am spus, vor fi și excepții, vom vedea pe cei care au avut abateri disciplinare. Vom renunța la cei care au firme, noi încurajăm antreprenoriatul dar nu în interiorul CET-ului. Adică țara are nevoie de cât mai mulți patroni, nu poți fi și angajat la stat dar și antreprenor. Majoritatea disponibilizaților vor fi TESA", a afirmat Borza.
CET Govora este unul dintre cei mai mari agenți economici din județul Vâlcea, aflat în subordinea Consiliului Județean, unitatea fiind în insolvență din luna mai.
AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “300 de salariați ai CET Govora, disponibilizați - a anunțat administratorul judiciar Remus Borza”

  1. De la compartimentul informatic al Directiei Minerit sun diponibilizate persoanele cu studii superioare si oprite persoane cu studii medii,rude sau apropiate actualului Director.Cum comenteaza domnul Borza ACEASTA SITUATIE?

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe