Remus Borza, învingător în negocierea cu Oltchimul! A obţinut tarife crescute la energie electrică şi abur!

vineri, 1 iulie 2016

Remus Borza, administratorul judiciar de la CET Govora, şi-a atins obiectivele în negocierea cu conducerea OLTCHIM! Joi, 30 iunie, Remus Borza a negociat la sânge cu reprezentanţii OLTCHIM noile preţuri la energie electrică şi abur tehnologic, furnizate de CET Govora - OLTCHIM-ului. La finalul discuţiilor, Borza a reuşit să-şi impună punctul de vedere şi a obţinut următoarele tarife, în noul contract cu combinatul chimic: de la 181 lei (preţ anterior) la 198 lei/mwh si de la 94 lei la 106 abur de 13 bari si de la 94 la 126 lei abur de 35 bari, pret pe gcal.
Administratorul judiciar a precizat recent că CET Govora a „reuşit performanţa” să adune datorii de 409 milioane de lei şi pierderi de aproape 300 de milioane lei, în ultimele exerciţii financiare. În ceea ce priveşte combinatul chimic, Borza a afirmat că Oltchim va trebui să-şi achite datoriile către CET. Mai mult decât atât, Borza intenţionează să mărească preţul la utilităţile furnizate cu cel puţin 10%: Nu o să accept, ca administrator judiciar, ca CET Govora să subvenţioneze indicatorii altor companii. Mai bine de zece ani, Oltchimul a trăit pe spinarea CET-ului. Nu poate un purece să hrănească un elefant. Destul că a luat o ţeapă de 136 de milioane lei prin planul de reorganizare. Sunt vreo 35 de milioane de euro cu care am fi retehnologizat maşini, instalaţii şi echipamente care au o durată de viaţă de peste 30 de ani, care au deja depăşit acel ciclu optim de funcţionare. Cu ce să faci performanţă şi profit câtă vreme, chiar şi din activitate minieră, cărbunele se extrage ca acum 200 de ani, la lopată”?, a spus Borza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Remus Borza, învingător în negocierea cu Oltchimul! A obţinut tarife crescute la energie electrică şi abur!”

  1. CET-ul si-a atins scopul,pe cand cei de la Apele Romane inca mai livreaza atat Cet-ului cat si Oltchimului apa industriala la preturi prietenesti...De ce?,sunt interese sau o mica scapare in a reactualiza preturile...

  2. Remus Borza nu spune nimic de pretul pe care populatia Ramnicului ar trebui sa-l plateasca pe gigacaloria livrata de CET.
    Oltchim plateste si populismul electroral.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe