Percheziții la CET Govora ca urmare a articolelor scrise de Ziarul de Valcea! Conducerea liberala va ajunge la puscarie!

joi, 30 iunie 2016

Mai multe percheziții au loc joi dimineața în județele Vâlcea, Argeș, Gorj și Mehedinți, efectuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Prejudiciul cauzat depășeste 8.000.000 de lei.

"La această oră, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii din Vâlcea efectuează 22 de percheziții domiciliare în 3 județe și în municipiul București, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul producerii energiei electrice și termice", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis joi AGERPRES.

Activitățile se desfășoară în județele Vâlcea (10), Mehedinți (3) și Gorj (8), precum și în municipiul București (1).

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 — 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică și termică, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziție a cărbunelui încheiate cu firme de profil.

"În documentele de însoțire a mărfii ar fi fost înscrise cantități mult mai mari decât cele achiziționate în realitate. De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidențiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziționat fiind mult inferioară", se arată în comunicat - aspecte semnalate de Ziarul de Valcea in mai multe articole.

Conform surselor citate, în județul Vâlcea, perchezițiile se desfășoară la societatea CET Govora, unul dintre cei mai mari agenți economici cu capital de stat aflat în subordinea Consiliului Județean Vâlcea.

CET Govora este producător de energie electrică și termică din județul Vâlcea, aflat în insolvență din luna mai.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție Mehedinți, Gorj și ai Direcției Generale a Municipiului București.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

AGERPRES/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe