Sebi Veţeleanu - primar interimar, Carmen Preda - viceprimar, Vasile Cocoş - consilier local cu atribuţii de viceprimar

duminică, 26 iunie 2016
  • Alianţa PER-PSD-ALDE funcţionează perfect la Consiliul Local:

 

Sebi Veţeleanu - primar interimar, Carmen Preda - viceprimar, Vasile Cocoş - consilier local cu atribuţii de viceprimar

 

Duminică la prânz, 26 iunie, a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, după ce prefectul Radu Renga a constatat că, în data de 23 iunie, la prima şedinţă de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Râmnicu Vâlcea nu s-au prezentat cel puţin două treimi din consilierii aleşi. Conform Ordinului Prefectului nr. 344/23 iunie 2016, proiectul ordinii de zi a acestei şedinţe a cuprins: alegerea comisiei de validare, prezentarea rezultatului validării alegerii primarului, validarea mandatelor consilierilor aleşi, depunerea jurământului de către consilierii aleşi şi constituirea Consiliul Local, alegerea unui preşedinte de şedinţă, depunerea jurământului de către primar, alegerea viceprimarilor şi aprobarea numărului şi componenţei comisiilor de specialitate.

Preşedintele de vârstă al şedinţei, Vasile Cocoş, a anunţat retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor de hotărâri care priveau validarea mandatului şi depunerea jurământului de către primarul ales Mircia Gutău, întrucât nu exista încă o hotărâre judecătorească definitivă în acest caz. După constatarea validării mandatelor, cei 23 noi consilieri locali au depus jurământul, iar legislativul local şi-a intrat în drepturi. Preşedinte de şedinţă pentru următoarele trei luni a fost ales consilierul local PER Maria Bobeanu. Totodată, s-a aprobat şi componenţa, precum şi domeniile de activitate ale celor cinci comisii ale Consiliului Local.

După plecarea consilierului liberal Mircea Poenaru (a avut un deces în familie), şedinţa a continuat cu 22 de consilieri, astfel că s-a trecut la alegerea celor doi viceprimari. Au existat două propuneri - Eusebiu Veţeleanu şi Carmen Maria Preda, ambii de la PER - astfel că s-a trecut la procedura de vot secret. Rezultatul votului a fost de 19 voturi pentru şi 4 împotrivă, ceea ce înseamnă că alianţa PER-PSD-ALDE funcţionează perfect în Consiliul Local. După acest moment, preşedintele Maria Bobeanu a declarat şediţa închisă însă a uitat un lucru: nu au... fost aleşi viceprimarul cu atribuţii de primar al Râmnicului şi consilierul local cu atribuţii de viceprimar. Drept urmare, la cererea a două treimi din consilierii locali, a fost convocată o nouă şedinţă extraordinară de îndată. Cu doar un vot împotrivă, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a fost însărcinat temporar cu atribuţiile primarului municipiului, iar consilierul local PSD Vasile Cocoş a fost desemnat să îndeplinească atribuţiile viceprimarului Veţeleanu. În cuvântul său, primarul interimar Eusebiu Veţeleanu a mulţumit pentru încrederea acordată şi a declarat că interimatul la conducerea Primăriei va fi unul de scurtă durată, până la validarea mandatului lui Mircia Gutău, primarul ales de râmniceni la scrutinul din 5 iunie.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe