Liderii ALDE Vâlcea gândesc în stil ZEN!

vineri, 24 iunie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea din data de 23 iunie 2016 a generat o serie de interpretări “mioritice” vis-à-vis de modul în care cei trei consilieri judeţeni ai ALDE şi-au exprimat votul la cele trei puncte de pe ordinea de zi. Mai precis, s-a aruncat în spaţiul public ideea, că cei trei ar fi votat alături de consilierii PNL, împotriva voinţei consilierilor judeţeni ai PSD, formaţiune politică cu care ALDE are o alianţă pentru formarea unei majorităţi la Consiliul Judeţean Vâlcea. Pentru corecta informare a opiniei publice trebuie să facem următoarele precizări:
1. Şedinta extraordinară a avut pe ordinea de zi trei puncte, primele două au vizat aprobarea prelungirii contractelor de finanţare pentru proiectele “Reabilitare Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea” şi “Mirajul Oltului”, proiecte finanţate din fonduri europene cu cofinanţare din partea Consiliului Judeţean Vâlcea. Termenul de finalizare al acestor proiecte era 30 iunie 2016, dar pentru că nu au fost finalizate la timp, contractele s-au prelungit până la 30 octombrie 2016.
2. Cel de-al treilea punct de pe ordinea de zi a fost şi cel care a generat toate discuţiile. Acesta a vizat nominalizarea administratorului special pentru CET Govora SA, aceasta fiind condiţie esenţială pentru continuarea procedurii de insolvenţă a societăţii. Nominalizarea administratorului special trebuia făcută în termenul de decădere prevăzut de Legea Insolvenţei nr. 85/2006, acest lucru fiind explicat şi de administratorul judiciar domnul Remus Borza care a fost prezent în sală şi a solicitat plenului să nu blocheze această numire necesară continuarii procesului de insolvenţă.
3. În acest context, consilierii judeţeni ai ALDE au votat respectând dispoziţiile legale care guvernează procesul de insolvenţă şi anume singura propunere care a fost făcută în această şedinţă şi care a venit din partea consilierilor PNL.
Pe această cale vrem să tragem un semnal de alarmă pentru că, în cazul în care situaţia de la SC CET GOVORA SA este tratată în sens politicianist, există riscul ca această abordare să conducă invariabil spre falimentul acestei unităţi strategice de care depinde aproape întreaga platformă chimică, cea care asigură mii de locuri de muncă vâlcenilor. Mai mult decât atât, modul de lucru al administratorului special va fi urmarit în permanenţă de noua conducere a Consiliului Judeţean Vâlcea, iar în cazul în care acesta nu va avea rezultate concludente va putea fi revocat de noua majoritate creeată la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea.
În concluzie, pentru cei care încă nu au înţeles modul de lucru al membrilor ALDE în structurile administraţiei publice ne facem datoria să le reamintim că vom acţiona într-un singur sens şi anume acela de a respecta întocmai prevederile legale existente. Nu am abordat, nu abordăm şi nu vom aborda niciodată problemele administraţiei publice locale sau judeţene prin prisma intereseului politic sau a luptei politice, ci numai din perspectiva legalităţii şi nu în ultimul rând a oamenilor care şi-au pus toată încrederea în noi.
Vremea disputelor politice sterile şi ineficiente a trecut, iar ALDE Vâlcea, prin reprezentanţii săi, VA FI GARANTUL legalităţii unei administraţii corecte în slujba cetăţenilor.

Conducerea ALDE Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe