„Învârtita Dorului” la Vaideeni

sâmbătă, 18 iunie 2016

În zilele de 25 şi 26 iunie 2016, în localitatea Vaideeni, are loc cea de-a 48-a ediţie a Festivalului de folclor păstoresc „Învârtita Dorului”.

Evenimentul debutează în data de 25 iunie, de la ora 17.00, la Căminul Cultural „Vartolomei Todeci”, cu expoziţia de fotografie sub genericul „Povestea unor căsnicii de peste o jumătate de veac”, proiect fotografic realizat de Aurel Rapa, Simona Dumitrescu şi Denisa Robeci.

Urmează vernisajul expoziţiei de cămăşi vechi sub genericul „Povestea cămăşilor cu suflet” (ediţia a II-a), proiect realizat de Simona Dumitrescu şi Raluca Popa. În context, mai au loc evenimentul „Poveşti la şezătoare” (adunarea meşterilor populari din Vaideeni) şi lansarea de carte „Note şi amintiri, impresii din război, de la sublocotenent M. Mihai Ionescu”. Cu începere de 20.00, pe platoul „Învârtita Dorului”, se desfăşoară un spectacol folcloric.

Duminică, 26 iunie, de la ora 11.00, în centrul civic al localităţii Vaideeni, are loc Festivitatea de deschidere a celei de-a 48-a ediţii a Festivalului de folclor păstoresc „Învârtita Dorului”.

La ora 11.30, se desfăşoară parada portului popular spre platoul „Învârtita Dorului”. Cu începere de la ora 12.00, are loc un spectacol folcloric susţinut de formaţii artistice din judeţele: Vâlcea (Vaideeni şi Băbeni); Alba (Şugag, Vinerea Cugir); Argeş (Corbi, Galeşu); Bistriţa –Năsăud (Leşu); Gorj (Baia de Fier, Novaci, Polovragi); Sibiu (Cristian, Gura Râului, Jina,Poiana Sibiului, Răşinari, Sadu, Sălişte, Tilişca, Turnu Roşu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe