Evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul construcţiilor. Prejudiciul - 20 milioane lei

joi, 16 iunie 2016

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București efectuează zeci de percheziţii în Capitală și pe raza județelor Olt, Giurgiu, Buzău, Vâlcea și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniul construcțiilor, serviciilor de pază și consultanță. Prejudiciul produs în acest caz este estimat la 20 milioane lei.

„Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidență contabilă și declararea fiscală a unor achiziții fictive în domeniul construcțiilor și materialelor de construcții, serviciilor de pază și consultanță, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile și deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Sectorului 4”, se arată în comunicatul citat.

DGPMB a mai anunţat că acțiunea beneficiază de suportul Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția Operațiuni Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe