Mare sărbătoare a Vâlcii. Doi ani de la întronizarea Înalt Preasfințitului Varsanufie – Video

miercuri, 8 iunie 2016

 

Parcă a fost ieri, dar s-au întâmplat atât de multe...

Vâlcea trebuie să mulțumească în veci Sfântului Sinod al BOR și Patriarhului pentru că Varsanufie Prahoveanul a fost numit în Scaunul Sfântului Calinic.

Întronizarea, în urmă cu doi ani, a Înalt Preasfințitului Varsanufie la Râmnic este un eveniment cu adevărat istoric care a început să rodească dar care peste vreme își va arăta deplina semnificație pentru viața huhovnicească și culturală a Vâlcii.

Am fost dăruiți cu un Ierarh, cu un teolog de clasă europeană, cu un manager bisericesc vizionar și, mai ales, cu un om bun ca pâinea caldă, deschis la suflet, plăcut întru toate.

În acești doi ani, Eparhia a înflorit, Editura Praxis nu a avut somn, preoții au simțit că au o Călăuză, mânăstirile sunt mai vii ca niciodată, dar peste acestea toate, vâlcenii au început să simtă și să știe că Arhiepiscopia Râmnicului este, precum odinioară, Far Spiritual și Nădejde.

Cu ocazia aniversării a doi ani de la întronizarea ÎPS Varsanufie, s-a săvârșit în Catedrala Episcopală Sfânta Litughie, un Te Deum, apoi oaspeții au fost poftiți la o agapă creștinească plină de noblețe și bun simț.

Să ne reamintim momentele din urmă cu doi ani, clipe care vor fi marcate de istorie, ceasul căruia, din fericire, i-am fost contemporani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe