Poliţiştii cercetează o infracţiune privind “coruperea alegătorului” şi 5 pentru “fraudă la vot”

marți, 7 iunie 2016

Din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani în judeţul Vâlcea.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în ziua alegerilor locale, peste 800 de poliţişti au acţionat în judeţul Vâlcea, atât în preajma secţiilor de votare, cât şi în zonele cu aflux mare de populaţie, pentru menţinerea ordinii publice şi pentru cercetarea cu celeritate a  sesizărilor cu caracter electoral.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca, în ziua alegerilor, să nu fie înregistrate situaţii grave, care să afecteze procesul electoral.

Desfăşurarea în siguranţă a procesului electoral s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

În acest context, peste 380 de poliţişti au asigurat măsuri de pază şi protecţie la secţiile de votare, la circumscripţii şi pe timpul transportului materialelor electorale, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Poliţiştii din întreaga ţară desfăşoară activităţi de cercetare cu privire la 245 de semnalări privind posibil vot multiplu, transmise prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot.

Totodată, sunt în curs de cercetare  o infracţiune privind “coruperea alegătorului”, şi  5 pentru “fraudă la vot”.

De asemenea, poliţiştii au constatat 6 fapte de natură contravenţională, dintre care cele mai multe semnalau continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, comercializarea, distribuirea şi consumarea de băuturi alcoolice ori fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot.

În perioada următoare, poliţiştii vor desfăşura activităţi sub coordonarea procurorilor din cadrul unităţilor de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum şi stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs.

Pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua şi pre-ziua votului, faţă de situaţia înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43%, infracţiunile sesizate au fost cu 51% mai puţine, iar al contravenţiilor cu 53%.

Un preşedinte al comisiei unei secţii de votare  din Băbeni, a sesizat faptul că în incinta secţiei de votare a fost depistat un bărbat de 43 de ani, care, după ce şi-a exercitat dreptul la vot, a fotografiat buletinul de vot cu telefonul mobil, proprietate personală.

La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare din cadrul Poliţiei oraşului Băbeni, bărbatul fiind identificat şi condus la sediul poliţiei pentru stabilirea situaţiei de fapt.

După efectuarea de verificări, poliţiştii au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, iar bărbatului i-a fost aplicată sancţiune contravenţională în valoare de 600 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe