CEZ Distribuție și Translectrica au pus în pericol SUTE DE MII DE OAMENI din județele Argeș și Vâlcea! Acum oferă explicații de doi lei!

joi, 2 iunie 2016

 

 

În data de 01.06.2016, în jurul orei 16:00 a avut loc un eveniment în reţeaua de alimentare cu energie electrică din zona judeţelor Vâlcea şi Argeş care a condus la rămânerea fără alimentare cu energie electrică a consumatorilor din zonele de nord ale celor două județe, precum și a marilor consumatori industriali din municipiile Rm. Vâlcea, Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel. Valoarea totală a consumului nealimentat a fost de aprox. 170 MW. Totodată, a fost întreruptă o producție de cca. 630 MW aferentă centralelor hidroelectrice de pe râurile Olt, Argeș şi Dâmboviţa, precum și CET Govora.

Evenimentul s-a produs în condiţiile:

  • retragerii din exploatare pentru lucrări accidentale a unei linii de înaltă tensiune din reţeaua de transport a energiei electrice;
  • apariției unor fluxuri de putere mari atât în rețeaua de transport cât și în reţeaua de distribuție a energiei electrice, generate de o producție de energie crescută în centralele hidroelectrice de pe amenajările râurilor Olt Mijlociu, Argeș şi Dâmboviţa ca urmare a unui nivel crescut de hidraulicitate.

În aceste condiţii au declanşat o linie de 220 kV din reţeaua de transport a energiei electrice şi unele linii de 110 kV din reţeaua de distribuţie.

Interventia echipelor operative şi a personalului de comandă operativă din cadrul centrelor de dispecer CEZ DISTRIBUŢIE şi TRANSELECTRICA a fost promptă, pentru a restabili alimentarea staţiilor de transformare a energiei electrice din zonele afectate, astfel încât toţi consumatorii să fie realimentaţi în timpul cel mai scurt.

În perioada imediat următoare cei doi operatori vor efectua o analiză comună a evenimentelor şi a cauzelor care au condus la declanşările succesive din reţelele de transport şi de distribuţie pentru a se stabili măsurile care se impun pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.

Reamintim clienţilor faptul că pot transmite deranjamentul la Info Linia CEZ - 0251 929, program non-stop. Deranjamentul poate fi înregistrat şi fără a se mai intra în contact cu un operator uman, clienţii pot utiliza doar codul locului de consum şi numarul de telefon, urmând paşii indicaţi de mesajele preînregistrate.

Transelectrica și CEZ Distribuție

NR - Titlul ne aparține!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe