Percheziţii la un bărbat acuzat de furt a mai multor bunuri din patrimoniul cultural

sâmbătă, 28 mai 2016

 Serviciul de Investigaţii Criminale cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, au efectuat ieri 2 percheziţii la domiciliul şi reşedinţa unui bărbat de 60 de ani, bănuit de furt calificat asupra mai multor bunuri susceptibile a face parte din patrimoniul cultural.

Oamenii legii au stabilit că din 2010 până în prezent, bărbatul a comercializat prin intermediul unui site de vânzări on-line mai multe bunuri şi obiecte susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, pentru care nu deţinea documente de provenienţă.
De asemenea, există suspiciunea că aceste bunuri puteau fi sustrase din situri arheologice.
Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor următoarele bunuri un opaiţ roman, două fragmente amoniţi, un ulcior din ceramică veche, două icoane pictate pe lemn vechi.
Într-o primă fază, autenticitatea bunurile a fost stabilită de către specialistul din Compartimentului Patrimoniu Cultural – Naţional din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.
Bunurile urmează a fi supuse unei expertize detaliate în vederea determinării autenticităţii, vechimii şi valorii lor de patrimoniu.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.
Bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe