Boromir înființează un joint-venture cu cel mai mare colector de cereale din Franța

sâmbătă, 28 mai 2016

Compania Boromir, unul dintre cele mai mari grupuri din industria locală de morărit și panificație,  a anunțat încheierea unui acord cu grupul francez Kalizea, prin care cele două companii vor forma un joint-venture în România. Noua firmă se numește Kalizea Boromir și este controlată de francezi, cu o participație de 60% la capitalul social, conform site-ului magazinulprogresiv.ro

“Obiectul acordului îl constituie înființarea unei societăți pe acțiuni, având un capital social de 112.500 Ron, echivalentul sumei de 25.000 de euro, cu participarea societății Boromir Prod în procent de 40%. Sediul social al societății nou înființate va fi în municipiul Slobozia, jud. Ialomița, si va avea denumirea Kalizea Boromir”, se arată în comunicatul transmis de Boromir către Bursa de Valori București. Reprezentanții Boromir au precizat că acordul semnat cu francezii nu presupune niciun transfer de active de la grupul Boromir către firma nou înființată.

Kalizea este o firmă specializată pe cultivarea porumbului pentru industria de morărit și face parte din grupul cooperativ agricol Vivescia, cu sediul central în Franța, unde a raportat o cifră de afaceri de 3,6 miliarde de euro și volume colectate totale de 4,2 milioane de tone de cereale în anul financiar 2014-2015. Potrivit datelor publicate pe propriul site, Vivescia este cel mai mare colector de cereale din Franța și al doilea mare producător european de porumb.

Grupul Boromir, controlat de trei acționari români – frații Constantin și Gheorghe Boromiz și Mircea Ureche - cuprinde companiile Boromir Prod Buzău (cu afaceri de 92,6 mil. lei și 480 de angajați în 2015), Boromir Ind Râmnicu Vâlcea (cu afaceri de 236,2 mil. lei și 678 de angajați) și Moara Cibin din Sibiu (afaceri de 115,4 mil. lei și 238 de angajați).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe