ALDE Vâlcea: DNA tinde să devină un instrument mai mult politic decât juridic!

marți, 24 mai 2016

 

Comunicat de Presa
Romania postdecembrista a fost si ramane o tara a contrastelor. Initial, prin anii ‘90 nu ne-am vandut tara, ci am preferat sa o dam gratis baietilor destepti din esaloanele doi si trei ale PCR sau din esaloanele defunctei Securitati. La inceputul anilor 2000 am vrut in U.E. dar nu ordonat, asa cum statea bine unei tari educate, ci de-a valma, realizand astfel , cu vreo doua mii de ani intarziere efectul de “pendul” al ocuparii Daciei de catre romani, plus navalirile popoarelor migratoare.

Dupa aceea ne-am dat seama, ajutati cei drept si de cancelariile occidentale,plus Departamentul de Stat american, ca suntem cam sufocati de fenomenul coruptiei, mai ales de coruptia gulerelor albe. Si pentru a nimicii acest fenomen ne-am apucat sa investigam fenomenul cunoscut sub denumirea de “Marea Coruptie”. Problema care s-a nascut in urma actiuni este daca organismele statului insarcinate cu anchetarea faptelor de coruptie, DNA in principal, respecta drepturile individuale ale cetatenilor romani, statuate in constitutie, sau sub masca activitatii de investigare si de trimitere in judecata incep sa apara germenii unei conduceri totalitare.

Este drept, ca si interventiile venite de la “Palatul Cotroceni” de la ultimii doi ocupanti ai fotoliului presedential au adancit ideea, ca DNA tinde sa devina un instrument mai mult politic decat juridic, in lupta cu “hidra” coruptiei.
Unul din cei mai consecventi politicieni in apararea drepturilor individuale ale cetateanului, in fata abuzului de putere exercitat de organele statutlui a fost si ramane d-l Calin Popescu Tariceanu, Presedinte al Senatului Romaniei si Copresedinte al ALDE. Ca un adevarat barbat de stat, d-l Calin Popescu Tariceanu a atras atentia asupra posibilitatii derapajului functional al DNA, inspre satisfacerea unor “tinte”politice urmarite de o parte a clasei politice romanesti

Si cum un proverb romanesc spune” Ca orice fapta buna nu ramane nepedepsita”, astazi am aflat ca si d-l Calin Popescu Tariceanu este “obiectul” unui dosar penal, instrumentat de DNA, pentru acuzatia de marturie mincinoasa. In fapt, d-l Calin popescu Tariceanu este un suspect de rang II, intr-un dosar de retrocedare a unor terenuri. Interesant este faptul ca in termen de o luna de la depozitia facuta de d-l Calin Popescu Tariceanu, ca martor in dosarul instrumentat de DNA, luna in care Presedintele Senatului Romaniei si Copresedinte ALDE a fost extrem de virulent in sustinerea drepturilor individuale ale cetateanului, drepturi garantate de constitutie, DNA a reusit sa stabileasca ca domnia sa a depus marturie mincinoasa.

Fara sa contestam independenta actului de justitie si declarand ca ALDE sustine o justitie libera bazata pe respectarea drepturilor cetatenilor, nu putem sa nu ne intrebam, cum s-a reusit inculparea Copresedintelui ALDE d-l Calin Popescu Tariceanu chiar in mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, in momentul in care formatiunea politica pe care acesta o conduce este angrenata in alegeri. Am invatat in cei 26 de ani de politica postdecembrista, ca in Romania nimic nu se intampla fara ca cineva sa traga foloase. In cazul d-lui Calin Popescu Tariceanu, liderul de necontestat al opozitiei parlamentare cine are un interes sa-l stopeze din efortul de a apara valorile unei democratii autentice? Raspunsul la aceasta intrebare retorica il poate obtine fiecare roman de la propria constiinta.
Conducerea ALDE Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe