Primarii liberali Staiu și Chelcea din Șușani și Berbești au PROBLEME CU LEGEA!

miercuri, 18 mai 2016

Gheorghe Staiu, primarul comunei Şuşani, a fost găsit incompatibil de inspectorii ANI, fiindcă în perioada 5 iunie 2008 – 23 octombrie 2014 a deţinut, simultan cu funcţia de primar, funcţia de administrator al firmei SC Staiu Damir SNC, încălcând astfel articolul 87, alin. 1, litera d, din Legea 161/2003.

Gheorghe Staiu, in exercitarea mandatului de primar, a incheiat, la data de 30 octombrie 2012, un contract privind concesionarea suprafetei de 112 mp, apartinând domeniului privat al comunei Susani, catre S.C. STAIU DAMIR S.N.C. (societate comerciala in cadrul careia persoana evaluata si sotia acestuia detineau functia de administrator), incalcând, astfel, dispozitiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit caruia “primarii (…) sunt obligati (…) sa nu încheie un act juridic (…) în exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau rudele sale de gradul I“.

Cheltuieli ILEGALE la Berbești

În urma unor verificări ale Curţii de Conturi s-a descoperit că primarul din Berbeşti, Vintilă Chelcea, a efectuat în 2014 unele cheltuieli ilegale din bugetul local în sumă totală estimată de 177.000 lei, la obiectivul de investiții „Realizare spații verzi în orașul Berbești”, reprezentând dotări independente a căror valoare nu au putut fi justificată cu documente, utilaje care necesită montaj care nu au fost montate și lucrări neexecutate, acceptate prin semnătură de executant și beneficiar. S-a mai constatat producerea unui prejudiciu estimat la suma 50.000 lei bugetului local la nivelul veniturilor din concesionarea suprafeței de 4000 mp teren aparţinând domeniului privat al orașului Berbești în cazul unui contract de concesiune, încheiat între Primăria Berbești și un agent economic, cu încălcarea prevederile HCL nr. 37/2010.

 

vintila-chelcea-17122012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Primarii liberali Staiu și Chelcea din Șușani și Berbești au PROBLEME CU LEGEA!”

  1. Eu nu pot sa-mi dau seama,cit tupeu de nesimtit poate sa mai aiba ,acest Staiu Gheorghe.care a mincat comuna de tot, a furat tot ce sa putut fura ,se mai duce si pela toate ziarele si televiziunile de vilcea si se lauda ca a facut multe in comuna si mai si candideaza pentru urmatorul mandat.Ce lege mai este asta-n Romania de nu-i interzice acest lucru?

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe