Șpârle și șopârle, 16.05.2016

luni, 16 mai 2016

• În urma presiunilor venite din partea vâlcenilor şi a presei locale, conducerea CEZ Vânzare a decis zilele trecute revenirea la sistemul de facturare LUNAR pentru energia electrică livrată consumatorilor casnici. Noul sistem de facturare a ajuns deja în casele vâlcenilor şi este impus tuturor furnizorilor de energie electrică de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ordinul nr. 88/2015). Aude cineva de acest fapt şi la conducerea Engie România (fost Distrigaz Sud) !?!

• Se ştie că, la CET Govora, a avut loc recepţia a trei obiective de investiţii, derulate pe fonduri europene şi iniţiate de fosta conducere a societăţii. La festivitatea... fără ceremonii a fost invitată presa locală, dar şi mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor şi ai constructorilor care au participat la lucrările de modernizare a celor trei instalaţii. Însă, ţinem să atragem atenţia aici că cele trei investiţii nu reprezintă decât 15-20% din capacităţile totale ale CET Govora şi că societatea trebuie să continue rapid programul de retehnologizare, chiar dacă Tribunalul Vâlcea a declarat insolvenţa întreprinderii. Cele trei proiecte cu fonduri europene recepţionate se referă la: „Implementare proiect instalaţie de desulfurare gaze de ardere la Cazanul nr. 7 din CET Govora”; „Implementare proiect arzătoare NOx şi reparaţii Cazan nr. 7”; „Implementare proiect reabilitare EPA plus pompe şi circuit primar de termoficare din CET Govora”.

• O veste bună: în data de 13 mai, antreprenorul vâlcean Romeo Iliescu a primit de la Primăria Râmnicului autorizaţia de construire nr. 423 pentru ridicarea altor patru blocuri de locuinţe cu 14 etaje fiecare, lângă magazinul Kaufland, pe aleea Muzicii nr. 5-8. În zona respectivă, Romeo Iliescu a făurit deja două moderne imobile de locuinţe, cu 10 etaje şi, respectiv, 14 etaje.

• Procurorii DNA tergiversează extrem de mult dosarul de corupţie de la Consiliul Judeţean Vâlcea şi nu au reuşit nici până astăzi să trimită cauza în instanţa de judecată, deşi au trecut fix trei luni de la punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de interimarul Gheorghe Păsat şi alţi cinci subordonaţi din Consiliul Judeţean. În momentul în care se va trimite dosarul în instanţă, Gică Păsat are o problemă de legitimitate morală în fruntea instituţiei, sau chiar să rămână consilier judeţean după alegerile din 5 iunie. Reamintim că Gheorghe Păsat, vicepreședinte cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Vâlcea, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum şi abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, sub forma complicității, întrucât Păsat a „închis ochii” la un mecanism fraudulos prin care să evite executarea silită a conturilor firmei de către creditori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe