Florin Brăgău, mai onest decât ceea ce avem acum pe scena politică vâlceană

sâmbătă, 14 mai 2016

Pentru vâlceanul Florin Brăgău anul acesta este teribil.

A cumpărat un ziar, a rebranduit o televiziune, a organizat o filială de partid şi s-a însurat.

Dintr-un anonim, Florin Brăgău a devenit, în mai puţin de o jumătate de an, o personalitate, un actor important pe scena socială şi politică a zonei.

Brăgău a optat politic pentru Partidul România Unită, partid atipic, dornic să şocheze dar şi să-i dezobişnuiască pe români să mai înghită politica pe nemestecate.

PRU vrea să fie un partid care trezeşte din somnul pe care îl doarme România de un sfert de secol, visând că este un partener egal cu celelalte ţări din UE, că luptă împotriva corupţiei sau că promovează valori autentice.

Pe Bogdan Diaconu, preşedintele PRU la nivel naţional, îl ştiţi, fiindcă este vedetă pe Facebook. Tocmai a fost amendat de Consiliul Discriminării pe motiv că a spus că dacă ajunge primar la Bucureşti nu mai admite paradele gay.

Sincer, înclin să îi dau dreptate, cultura gay nu are nicio legătură cu românii şi o acceptăm cam în silă, pentru a primi coroniţa de popor tolerant.

Dar să zicem că trebuie să mai treacă timp pentru a vedea cum ne structurăm ca mentalitate colectivă, însă sunt şi urgenţe pe care PRU le sesizează, cum ar fi aceea că trebuie să revizuim privatizările banditeşti sau prevederile lipsite de orice fair play din tratatul de aderare la UE.

În această zonă se mişcă Florin Brăgău în plan politic.

La Bucureşti, Bogdan Diaconu este un Tribun mai puţin erudit decît clasicul Tribun dar şi infinit mai decent. La Rm. Vâlcea, Florin Brăgău este prototipul politicianului intransigent care sugerează că nu va negocia pe sub masă.

Sincer, aş vrea ca PRU şi Florin Brăgău să-şi facă loc la masa puterii locale fiindcă Vâlcea prea a luat-o pe panta blaturilor politice.

Am scris aceste rânduri pentru a atrage atenţia asupra lui Florin Brăgău.

Proaspăt patron de ziar şi televiziune, proaspăt preşedinte local de partid şi, maia les, proaspăt însurat şi viitor tată de gemeni, Florin Brăgău trăieşte un an fast.

Florin Brăgău are toate datele să-l considerăm mai onest decât ceea ce avem acum pe scena politică vâlceană.

Gheorghe Smeoreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe