Liga Campionilor, handbal (f): CSM Bucuresti, noua regina a Europei - Victorie dramatica cu Gyor, dupa executarea loviturilor de la sapte metri

duminică, 8 mai 2016

CSM Bucuresti, noua campioana a Europei
CSM Bucuresti, noua campioana a Europei

"Cenusareasa" CSM Bucuresti a castigat Liga Campionilor la handbal feminin, dupa o finala dramatica, interzisa cardiacilor, cu Gyor. Dupa cele 60 de minute regulamentare, scorul a fost egal, 22-22, dupa cele doua reprize de prelungiri a fost 25-25, iar dupa executarea loviturilor de la sapte metri formatia bucuresteana s-a impus cu 29-26 (4-1 la loviturile de departajare). Finala competitiei s-a disputat in "Papp Laszlo Arena" din Budapesta.

La aruncarile de departajare, Gullden, Martin, Rodrigues si Bradeanu au transformat pentru CSM, Kovacsics pentru Gyor, iar Mayssa Pessoa a aparat suturile expediate de Groot si Loke.

Echipe:

CSM Bucuresti: Jelena Grubisic, Mayssa Pessoa, Alina Iordache - Isabelle Gullden (15 goluri), Iulia Curea, Ana Paula Rodrigues Belo (2), Line Anna Ryborg Jorgensen, Cristina Varzaru (1), Bianca Bazaliu, Aurelia Bradeanu (1), Linnea Torstensson (3), Cristina Nan, Ekaterina Vetkova, Carmen Martin Berenguer (4), Oana Manea (3), Maria Fisker. Antrenor: Kim Rasmussen.

Gyor: Kari Aalvik Grimsbo, Eva Kiss — Jana Knedlikova (1), Ida Alstad, Heidi Loke (8), Anette Emma Hudak, Julia Harsfalvi, Anita Gorbicz (1), Aniko Kovacsics (3), Linn Jorum Sulland (3), Rita Lakatos, Eduarda Amorim (5), Adrienn Orban, Cornelia Groot (4), Yvette Broch (1), Gabriella Toth. Antrenor: Martin Ambrosio.

"Sunt foarte relaxat. Ma bucur de acest moment, am vrut sa castigam. In prelungiri deja eram castigatoare. Am ales sa ma relaxez si am vrut sa le transmit asta fetelor. Sa se bucure de acest moment. E greu de crezut ce am realizat in acest sezon. Sa castigam aici la Budapesta este ceva exceptional. Fanii nostri au fost fanstastici. Nu ma gandesc la astfel de lucruri deocamdata. Incerc sa-mi fac treaba cat mai bine. A fost un sezon extraordinar si cu nationala Poloniei si cu CSM-ul. Acum ne vom bucura. Incerc in anumite momente sa le ajut pe fete cat de mult pot de fiecare data cand au nevoie de mine. Nu am niciun secret, nu am nicio idee, trebuie sa intrebati pe altcineva" - Kim Rasmussen, antrenor CSM, la Dolcesport.

"O sa iau acasa trofeul in miniatura. Voi dormi cu el. Inainte de meci nu am putut dormi. Am stiut ca noi vom castigat. Cred ca nimeni nu se astepta sa reusim asta chiar in primul an. Asteptam cat mai multa lume in Bucuresti. Este ceva minunat. Nu stiu daca a fost vreodata Cupa Ligii Campionilor in Romania. Suntem foarte fericiti" - Oana Manea, la Dolcesport.

"Nu ma intereseaza trofeul de cea mai buna marcatoare. Toata echipa a jucat extraordinar azi. Este ca un copil pentru noi acest trofeu. Este bebelusul nostru" - Isabelle Gullden, Dolcesport.

Isabelle Gullden, coordonatorul de joc al CSM-ului, a fost declarata golgheterul competitiei, cu 108 goluri, dintre care 15 au fost marcate in finala cu Gyor.
Croata Jelena Grubisic (CSM Bucuresti) a fost declarata de Federatia Europeana de Handbal cea mai valoroasa jucatoare a Final Four-ului Ligii Campionilor.
Doua echipe romanesti, in afara de CSM Bucuresti, au mai castigat in istorie titlul de campioana a Europei: Stiinta Bucuresti (sezonul 1960-1961) si Rapid Bucuresti (in stagiunea 1963-1964). Oltchim Ramnicu Valcea a mai fost aproape de cucerirea trofeului, dar a pierdut finala cu Viborg (52-60) in sezonul 2009-2010.
La noua ani de la infiintare, CSM Bucuresti s-a aflat la prima participare in Liga Campionilor.
Inainte de startul Final Four-ului de la Budapesta, CSM Bucuresti era creditate cu ultima sansa la castigarea trofeului.

In semifinale, CSM a trecut de Vardar, scor 27-21, in timp ce Gyor a invins-o pe Buducnost (la care evolueaza si Cristina Neagu) cu 21-20.

In finala mica, Vardar a trecut de Buducnost, scor 30-28.
de Adrian Ilincescu HotNews.ro
l

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe