Cererea Complexului Energetic Govora va avea primul termen de judecare in data de 9 mai, la Tribunalul Valcea, conform News.ro.

CET Govora are, intre altele, datorii de aproape 200 milioane de lei catre Complexul Energetic Oltenia. In anul 2015 a preluat de la Complexul Energetic Oltenia afacerea de exploatare a carbunelui la exploatarea miniera Berbesti-Alunu din judetul Valcea.

Exploatarea miniera Berbesti–Alunu este preluata in cuantumul datoriei pe o perioada de zece ani, reprezentand contravaloarea carbunelui livrat de Complexul Energetic Oltenia si neachitat pana la 31 iulie 2014.

Producatorul de energie are insa si creante de incasat. La masa credala a combinatului chimic Oltchim s-a inscris cu o creanta de 137 milioane de lei. Dupa deschiderea insolventei, Oltchim a acumulat alte datorii fata de CET Govora, de peste 50 milioane de lei.

CET Govora este producator si distribuitor de energie termica - apa calda de consum si incalzire centralizata - in orasele Ramnicu Valcea, Baile Olanesti si Calimanesti-Caciulata. La sfarsitul anului 2014 compania avea peste 1.300 de angajati.

In intervalul 2012-2014 CET Govora a cumulat pierderi de peste 233 milioane de lei. Ultimul an in care compania a avut profit a fost 2011, cu un castig de 5,8 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice.

DISTRUGĂTORII CET-ULUI: Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, Directorul economic, Constantin Lăpădat, Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Gherghe Păsat, Vicepreședintele CJ - Romulus Bulacu, Directorul general - Ludovic Zelici.

buican-bulacu

ludovic ZELICI