Învierea Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea

duminică, 1 mai 2016

La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, pe un podium amenajat în aer liber, în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai 2016, slujba de Înviere a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Slujba de Înviere este unul dintre cele mai aşteptate momente pentru toţi oamenii, Învierea lui Hristos fiind temelia credinţei noastre. Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creștinilor ortodocși pe care o numim în cântările Bisericii sărbătoare a sărbătorilor.

De Înviere credincioşii vin cu toţii la Sfânta Biserică pentru a lua Lumină din Lumina lui Hristos. Anul acesta, credincioşii vâlceni au avut marea bucurie de a primi lumină din Lumina Sfântă care se aprinde în fiecare an, de Paşte, la Mormântul Domnului nostru Iisus de la Ierusalim.

La această sfântă slujbă săvârşită în faţa Catedralei Arhiepiscopale au participat numeroşi credincioşi din municipiul Râmnicu-Vâlcea şi din împrejurimi, precum şi reprezentanţi ai oficialităților de stat locale şi centrale.

Lumina Sfântă a fost oferită în deschiderea slujbei de Înviere, la ora 24.00, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea. Sfânta Lumină a fost trimisă şi la parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala Sfântul Antim Ivireanul a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de Prof. Marian Cristi Stroe.

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului a continuat cu oficierea în Catedrala Arhiepiscopală a Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Diac. Efrem Ovidiu Stanciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe