Memorialul ”Octavian şi Viorica Enescu”, cel mai important concurs privat de atletism

miercuri, 27 aprilie 2016

Cea mai mare competiţie de atletism privată din ţară, Memorialul ”Octavian şi Viorica Enescu” s-a desfăşurat sâmbătă, pe pista stadionului din Zăvoi. Ajuns la cea de-a noua ediţie, memorialul a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism Vâlcea, în colaborare cu Federaţia Română de specialitate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi cu sprijinul financiar al Primăriei Râmnicu Vâlcea şi al sponsorilor. Tradiţionala competiţie a adus un omagiu foştilor mari antrenori vâlceni de atletism, soţii Octavian şi Viorica Enescu, cei care au pregătit zeci de campioni naţionali şi internaţionali. Fiica soţilor Enescu, Alina Enescu, continuă tradiţia părinţilor săi şi a fost organizatoarea concursului - scrie saptamana.net
”De la an la an, încercăm să facem un concurs din ce în ce mai bun, cu mai mulţi sportivi, să avem premii mai consistente, iar rezultatele să se îmbunătăţească. Anul acesta am reuşit să aducem şi cronometraj electronic, dar şi un prag de nivel european pentru săritura în lungime. Este cel mai mare concurs privat de atletism organizat în România de câţiva ani buni. În anii următori, dorim să mutăm data competiţiei, pentru a reuşi să aducem şi sportivi de nivel internaţional. Am avut probe din toate categoriile de vârstă, copii, juniori, tineret şi seniori, un număr de 26 de probe în concurs, au fost peste 200 de sportivi. La 400 metri garduri băieţi, pentru juniori I, avem un premiu special de 1.000 dolari pentru cine bate recordul unui elev al tatălui meu, Mircea Popescu, dar încă nu l-a luat nimeni”, a declarat Alina Enescu.
Tânăra antrenoare conduce şi Clubul Pro Olimpic Râmnicu Vâlcea, pe care l-a înfiinţat.
”Este un club privat, unde copiii se pot antrena la atletism şi înot, am copii de la 5 până la 16 ani, sper să calc pe urmele părinţilor mei. Mergem şi la concursuri, am copii foarte talentaţi, dar ei sunt încă mici. Atletismul este frumos, dar şi greu, trebuie sa faci sacrificii, altfel nu ajungi la mari performanţe”. Octavian Enescu (1933-2006) a fost unul dintre cei mai cunoscuţi tehnicieni ai atletismului românesc.
„Nea Bobo”, cum îl alintau apropiaţii, a avut o carieră plină de satisfacţii, printre atletele de renume internaţional numărându-se Viorica Suică (1945-2015), cea care avea să-i devină ulterior soţie. Antrenoarea emerită Viorica Enescu a pregătit-o timp de 13 ani pe Ionela Târlea, pe care a descoperit-o întâmplător, la un salon de înfrumuseţare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe