Patru foşti consilieri locali din judeţul Vâlcea nu pot să candideze la alegeri... din cauza ANI

duminică, 24 aprilie 2016

 

După ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că trei foşti primari din Vâlcea au primit interdicţii să candideze la alegerile locale din iunie, iată că acum a venit rândul altor patru foşti consilieri locali din trei localităţi diferite din Vâlcea care au aceleaşi restricţii: Constantin Ciobanu, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mihăeşti (incompatibilitate, cu interdicţie în perioada 28 iunie 2013 - 28 iunie 2016); Olivia Simona Burlan, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al oraşului Brezoi (incompatibilitate, cu interdicţie în perioada 26 martie 2015 - 26 martie 2018); Nicolae Drăghici, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Glăvile (incompatibilitate, cu interdicţie în perioada 13 noiembrie 2013 - 13 noiembrie 2016); Roman Gavrilă, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al oraşului Brezoi (incompatibilitate, cu interdicţie în perioada 26 mai 2015 - 26 mai 2018).

În anul 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate şi a respins acţiunea reclamantului Constantin Ciobanu, fost consilier local la Primăria Mihăeşti. De fapt, Constantin Ciobanu a cerut instanţei de judecată anularea raportului de evaluare încheiat la data de 5 septembrie 2011 de către Agenţia Naţională de Integritate prin care s-a stabilit că de la data validării mandatului de consilier local, respectiv 1 iulie 2008 şi până în prezent, a deţinut şi concomitent atât funcţia de consilier personal al primarului comunei Mihăeşti, cât şi calitatea de consilier local al Consiliului Local al comunei Mihăeşti, aflându-se în stare de incompatibilitate.

Olivia Simona Burlan de la Brezoi s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada deţinerii calităţii de consilier local, societatea comercialăîn cadrul căreia soțul persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator a emis facturi fiscale prin care a furnizat produse în valoare de 14.560 lei către Primăria Oraşului Brezoi, încălcând, astfel, prevederile art. 90, alin. 1 din Legea nr. 161/2003.

Anul trecut, Roman Gavrilă, fost consilier local al oraşului Brezoi, a fost găsit în incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate. Roman Gavrilă s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012 - 25 septembrie 2014, întrucât SC Gimarnic SRL (societate comercială în cadrul căreia fiul său deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator) a emis către Primăria oraşului Brezoi facturi fiscale pentru prestare de servicii, în valoare totală de 54.014 lei, încălcând, astfel, dispoziţiile art 90, alin. 1 din Legea nr. 161/2003.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe