Azi nu au fost PERCHEZIȚII la DAMILA! Dan Nițu infirmă zvonurile!

marți, 19 aprilie 2016

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor în Bucureşti, Vâlcea şi alte patru judeţe

perchezitii-mascati

În această dimineaţă, poliţiştii de la Poliția Capitalei efectuează 18 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în 6 judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii. 8 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Vâlcea, Buzău, Braşov şi Brăila.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii.

Cei în cauză ar fi creat un lanţ de societăţi comerciale fantomă, care ar fi furnizat facturi fictive pentru a fi înregistrate în contabilitate în vederea sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 5.000.000 de lei, suma totală spălată fiind de aproximativ 13.000.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 8 mandate de aducere.

Persoanele vizate urmează să fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1.

Cum azi prin Râmnicu Vâlcea a circulat un zvon, că firma SC DAMILA SRL a fostului senator liberal Dan Nițu a fost vizată de percheziții, l-am contactat telefonic pe patronul societății vâlcene, care ne-a declarat: Nu știu despre ce este vorba, în orice caz nu este vorba de Damila. Noi lucrăm legal, poate orice instituție să ne verifice oricând! Știm că mulți răuvoitori s-ar bucura să fie la noi perchezițiile, dar nu este cazul. Ceea ce știu, însă, sigur este faptul că și în Vâlcea există furnizori de materiale de construcții care funcționează ilegal. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe