La Bursa Forței de Muncă s-au prezentat 1500 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

luni, 18 aprilie 2016

REZULTATE PARȚIALE - BURSA GENERALA A FORŢEI DE MUNCĂ  

DIN DATA DE 14 APRILIE 2016

Joi, 14 aprilie 2016, în incinta Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților din Rm. Vâlcea, din str. Calea lui Traian, nr. 98 a avut loc BURSA GENERALĂ A FORŢEI DE MUNCĂ, sub egida „European Employers’ days – Zilele europene ale angajatorilor”.

Au fost contactaţi 211 angajatori, din care 198 angajatori figurează în oferta agenţiei cu 1292 locuri de muncă. S-au prezentat la Bursă 94 de angajatori care au pus la dispoziţia solicitanţilor de locuri de muncă 857 posturi vacante.

Principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (confecţioneri textile, operatori confecţioneri, confecţioneri–asamblori, cusători piele, croitori), construcţii (ingineri constructori, dulgheri, zidari, fierari betoniști, finisori, tâmplari, instalatori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică (ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, barmani, muncitori necalificaţi în restaurante), prestări servicii (șoferi, electricieni, lăcătuși mecanici,  coafori, frizeri, cosmeticieni, agenți vânzări, patiseri, cofetari, operatori comerciali, vânzători, etc.), turism (personal hotelier, recepţioneri, cameriste, maseuri, asistenţi medicali BFT, etc.).

Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 41 de locuri de muncă: ingineri construcții, industrie alimentară, telecomunicații, mecanic, etc.

S-au prezentat la Bursă un număr estimat de 1500 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din următoarele categorii: şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, persoane fără ocupaţie neînregistrate la AJOFM Vâlcea, elevi şi studenţi din clasele terminale de la instituţii de învăţământ din Rm. Vâlcea.

Până la ora 1200 au fost încadrate, primind repartiţie pentru un loc de muncă 33 persoane din care 5 persoane cu studii superioare), iar alte 990 persoane au fost selectate de angajatori pentru interviu sau probă de lucru.

De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES, formare profesională, informare şi consiliere în carieră, relaţii cu angajatorii.

Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea.

AJOFM VÂLCEA

 

Compartiment Resurse Umane, Salarizare,

Comunicare și Secretariatul Consiliului Consultativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe