Dezvăluiri INCREDIBILE despre prefectul Radu Renga! Cercetat PENAL pentru ABUZ în serviciu!

sâmbătă, 16 aprilie 2016

Radu Renga, dusmanul tuturor vasluienilor, a ajuns din nou prefect, de data aceasta la Vâlcea


SCHIMBARE
… Radu Renga, fost prefect de Vaslui în timpul scandalurilor anti-Chevron, dusmanul nr. 1 al locuitorilor din comuna Pungesti, a fost învestit ieri în fruntea Prefecturii Vâlcea. Noul prefect de Vâlcea a jurat, la fel cum spunea si la Vaslui în urmã cu câtiva ani, cã va respecta si va aplica în mod corect si fãrã pãrtinire legile tãrii în fata sefilor de deconcentrate si a functionarilor publici si personalului contractual din cadrul Prefecturii Vâlcea, desi a demonstrat cã este un individ obedient, care face doar ce i se ordonã de cãtre politicienii unde activeazã. Schimbat din functie în martie 2014, Renga a plecat cu scandal din Prefectura Vaslui, fiind reclamat penal în mai multe rânduri. Reprezentant al Guvernului în teritoriu, fostul prefect din Vaslui a locuit în apartamentul primarului de la Pungesti, Mircia Vlasã, chiar în timpul scandalurilor anti-Chevron, demonstrând cã este un individ care nu urmãreste decât interesul propriu sau pe cele ale politicienilor care îl protejeazã.

Radu Renga a fost numit prefect al judetului Vâlcea, prin hotãrâre de guvern din 13 aprilie a.c. Ieri, acesta a fost învestit oficial, la Vâlcea, cu un scandal politic de proportii. Dupã ceremonia de învestire, prefectul de Vâlcea a anuntat cã va fi un prefect discret. “O sã fie o perioadã destul de aglomeratã, dar îmi doresc sã fiu ceea ce cred eu cã e bine: o persoanã eficientã si discretã, motiv pentru care n-o sã fiu vedeta presei, în sensul bun. De luni încep întâlnirile cu sefii institutiilor deconcentrate, vreau sã mã întâlnesc cu cei de la Ministerul Muncii si Ministerul de Interne, apoi cu cei de la Învãtãmânt, Agriculturã, Mediu. O sã avem o sãptãmânã pentru a regândi tot ce înseamnã relatia Institutia Prefectului-institutie deconcentratã”, a spus Radu Renga. Numirea acestuia în functia de prefect al judetului Vâlcea a nãscut deja o serie de nemultumiri în rândul conducerii PNL Vâlcea, care sustine cã guvernul condus de Dacian Ciolos l-a schimbat pe Dumitru Cornoiu, unul dintre vâlcenii care s-a bucurat de sustinerea neconditionatã a fostului vicepremier Gabriel Oprea, cu un înalt functionar public sprijinit de fostul premier Cãlin Popescu Tãriceanu. Potrivit PNL Vâlcea, Radu Renga ar fi fãcut lobby în teritoriu, în toamna lui 2014, pentru ca primarii liberali sã treacã la ALDE.

Renga a fost reclamat în mai multe rânduri, cât timp a stat la Vaslui. A scãpat de fiecare datã, datoritã unor proptele politice!

Radu Renga a fost mai mereu în mijlocul unor scandaluri politice la Vaslui, din cauza atitudinii sale pãrtinitoare. În 2012, la alegerile parlamentare, a schimbat, cu de la sine putere, propunerile pentru presedintii si loctiitorii sectiilor de votare, urmare a unor ordine politice. În urma acestei actiuni ilegale, a rezultat un scandal de proportii care a ajuns în atentia Biroului Electoral Central. Deciziile luate la Bucuresti au stârnit vâlvã, pentru cã prefectul Renga a fost obligat sã respecte legea. Urmarea: la Vaslui, toate birourile de circumscriptie unde s-au fãcut falsuri si manevre ilegale au afisat adrese prin care înstiinteazã opinia publicã despre faptul cã propunerile Prefecturii au fost respinse si Tribunalul va face tragerea la sorti doar pe baza propunerilor primarilor! Atunci, ziarul nostru a cerut public demiterea lui Renga pentru abuz în serviciu, deoarece acesta a confundat Prefectura cu mosia proprie si a luat decizii grave, care pot afecta viata a mii de vasluieni. “Am înaintat Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui o plângere penalã pentru abuz în serviciu, fals si uz de fals. Vom vedea dacã parchetele abilitate vor confirma faptul cã a fost un abuz în serviciu, care rezultã în mod evident din lege, dar si din înscrisurile Biroului Electoral Central”, anuntau actualii lideri ai PNL Vaslui. Renga a fost cercetat penal pentru abuz în serviciu, în urma manifestatiilor de la Pungesti împotriva gazelor de sist, dupã ce un ONG a depus o plângere potrivit cãreia fostul prefect de Vaslui “a trimis abuziv si ilegal jandarmii sã actioneze împotriva oamenilor pasnici”. În timpul evenimentelor de la Pungesti, o asociatie civicã din Târgu Mures a fãcut sesizãri pe adresa Prefecturii Vaslui, Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui si primãria Pungesti. Ing. Dan Cãlin Tocaciu, presedintele asociatiei, a cerut atunci, în mod public, “demisia sau demiterea imediatã a prefectului judetului Vaslui, Radu Renga, pentru abuzuri grave împotriva cetãtenilor si a statului român”. (vremeanoua.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Dezvăluiri INCREDIBILE despre prefectul Radu Renga! Cercetat PENAL pentru ABUZ în serviciu!”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe