Clanurile CORUPTE de la ABA Olt! ILEGALITĂȚI PE BANDĂ RULANTĂ!

duminică, 10 aprilie 2016
Acest articol cuprinde niste elemente informative extrem de benefice pentru anumite instituții ale statului, in sensul in care, incercam sa combatem sau, cel putin sa atragem atentia asupra multor fapte necurate care se petrec in cadrul institutiei Administratia Bazinala de Apa - Olt, Rm. Valcea, si mai precis, de catre directorul actual in functie Ion Stoenescu, Gigi Matei, Corina Tosu (sef provizoriu , resurse umane, pusa in aceasta functie cu un scop precis, de a indeplini dorintele cele mai fierbinti ale grupului si in special ale iubitului,director la ANAR), Cornel Georgescu (sef serviciu administrativ), Felicia Georgescu (sefa contabilitate), Malanca Ilona (sefa serviciu financiar), Lenuta Dorbinescu (Director Economic) si multi altii....
Cazul fostului director de la Sistemul de Gospodarire a Apelor - Rm. Valcea - Valeru Amza, cu multe vise erotice de a face tot posibilul, impus si neimpus, de a reveni pe aceasta functie stralucitoare! Pe data de 06.03.2016, acestuia mentionat, i s-a finalizat mandatul de directorat al Sga-ului Valcea, fapt pentru care au inceput drumurile incarcate cu daruri direct la conducerea ANAR-ului, in special la directorul Victor Sandu. Cred ca , din aceasta precizare, ne putem da seama cum se obtin posturile stralucitoare la ABA OLT ? La cateva zile, s-a realizat un artificiu destul de inteligent,  si anume, a-i desface contractul de munca al lui Valeru Amza si, explicit in aceeasi zi, s-a refacut angajarea acestuia, in cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor - Brasov (director general Lazlo Barabas). Doar ca, din informatiile cunoscute, acesta din urma, nu a fost de acord cu semnarea contractului de munca si, implicit, cu incadrarea lui Valeru Amza, in functia de inginer sef, al acestui sga-u. Lucrurile, din acest considerent, au inceput sa ia o forma destul de interesanta, si anume: Valeru Amza, s-a prezentat la Administratia Nationala Apele Romane, cu nervii destul de intinsi, exclamand in biroul respectabilului director Sandu Victor ca, " nu le ajunge cate favoruri le-a facut si au uitat?"...si multe alte declaratii...
La ora actuala s-a scos deja la concurs, un post la biroul SSM, din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor - Rm. Valcea, afisat numai acolo, nicidecum la avizierul ABA OLT.....si atat ! Se stie clar ca acest post ii va apartine acestui Valeru Amza, cu toate ca, din legislatia actuala, pentru a ocupa un astfel de post, va trebui ca si conditie principala, sa aiba in subordine, cel putin 200 de angajati, ceea ce nu exista asa ceva... deci este legal? Dupa acest pas , se intentioneaza saltul pe care si-l doreste acest domn cu multe dorinte principiale, si anume, de a da concurs pe postul de director al SGA Valcea. Dar daca stam sa gandim la rece, nici prin aceasta metoda nu indeplineste conditiile necesare, legale, de a ocupa acest post... vechime, studii, si nu numai.... Oare de ce credeti ca pe unde poate cauta adeverinte, chiar si false, astfel incat sa indeplineasca scriptic, vechimea necesara ?
Un al doilea caz de mare ilegalitate il reprezinta, contractele de prestari servicii cu o casa de avocatura din Bucuresti, asta in conditiile in care sunteti constient ca sunt o tarla de juriste, care mai de care in aceasta intreprindere. Oare nu se asemanam mai mult sau mai putin, cu cazul CET GOVORA SI DAN SOVA SI ASOCIATII ?
Un al treilea caz de INCOMPATIBILITATE (direct vizat de catre ANI) cel al domnului Gheorghe TIGARET, Florin MARACINE, Alin CONSTANTIN . Acestia mentionati si nu numai, detin firme exact pe profilul insitutiei, si anume: SC ODISEEA S.R.L., prin care executa masuratori topo si documentatii tehnice, in detrimentul Administratiei Bazinale de Apa -Olt.
Continui prin a pune niste intrebari retorice, prin care se pot descrie multe din aceasta instutie:
1. De ce nimeni nu a verificat in detaliu achizitioinarea in 2005 a unor utilaje terasiere: buldozere si escavatoare, de la firma SC PODIUM SRL - Olanesti?
2. De ce nimeni nu a verificat amanuntit achizitionarea in 2012, a 14 buldoescavatoare si a 14 escavatoare?
3. De ce nimeni nu a cercetat in detaliu executia procedurilor de achizitii, bunuri si servicii pornind de la Referatul de Necesitate si terminand cu Contractul propriu-zis?
4. De ce nimeni nu a cercetat modul in care, de ani de zile, bunurile institutiei sunt folosite in scopuri proprii, de exemplu: aparatele de masuratori topo, de catre Raducu Gheorghe si Constantin Alin?
5. De ce nimeni nu a verificat si nu a luat masuri referitoare la mentiunile din Rapoartele Curtii de Conturi din perioada 2005 - 2015 si nici evidenta, cu buna stiinta, defectuoasa si ambigua a inregistrarilor contabile?
6. De ce nimeni nu a verificat corectitudinea controlului financiar intern? (Voinea Mari - auditor intern);
7. De ce nimeni nu a verificat cu atentie modul in care, prin angajari, de-a lungul anilor, la ABA OLT, s-au creat adevarate clanuri (famiglii), de exemplu: sef birou contabilitate (Georgescu Felicia- sotie) + sef birou administrativ (Georgescu Cornel - sot) + jurist la resurse umane (Dontu Ivona Maria - fiica), sef biroul Exploatare sga Valcea (Constantin - sot) + inginer la biroul Aparare Impotriva Inundatiilor (Constantin Emilia - sotie) + topometru la serviciul Exploatare (Constantin Alina - nepot), inginer la serviciul Hidrologie, sef Mecanism Economic - sef Priza Olt ( sotii Moldoveanu Maria si Florentin), director general (Stoenescu Ion) + inginer Investitii (Stoenescu Aura - cumnata) si cu multi , multi altii.
8. Cum credeti ca s-a instalat pe un post infloritor, Tosu Corina (sef serviciu Resurse Umane) (fiica " regretatului" Sindilaru), fiind in legatura directa  cu un director de la ANAR?
Va urma!
NR: Informațiile au fost extrase și prezentate întocmai - dintr-o scrisoare venită pe adresa redacției, semnată de mai mulți angajați ai instituției, cărora le păstrăm anonimatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe