Judetul Valcea a recuperat aproximativ 35 de hectare care ajunsesera in teritoriul administrativ al judetului Alba

marți, 5 aprilie 2016

Judetul Valcea a recuperat aproximativ 35 de hectare de pamant care ajunsesera in anul 2010, dintr-o eroare, in proprietatea administrativa a judetului Alba, in zona montana a comunei Sugag.

"Eroarea s-a indreptat de comun acord intre Prefectura Valcea si Alba, a fost deja stabilita o comisie comuna din partea ambelor judete care a fost la fata locului si a refacut masuratorile si cele aproximativ 35 de hectare de teren au revenit judetului Valcea. Urmeaza de acum etapele prin care sa se valideze aceste masuratori si sa fie declarate oficial", a precizat, pentru Agerpres, prefectul judetului Valcea, Dumitru Cornoiu.

Eroarea a fost descoperita anul trecut de o obste de mosneni din comuna Voineasa care nu putuse primi un act din partea primariei pentru tot terenul deoarece suprafata mentionata in acte depasea granitele administrative ale judetului.

"Impreuna cu reprezentantii obstii am depus la prefectura un memoriu pentru a se rectifica problema si de a delimita atat perimetrul obstei din Voineasa, cat si granitele judetului Valcea. In sensul ca granita teritoriala trebuie sa fie pe culme, si nu pe poale de munte spre noi", a precizat si primarul din Voineasa, Gheorghe Stanciu.

Judetul Valcea se invecineaza in partea de nord, in zona de platou alpin, cu judetele Sibiu, Alba si Hunedoara - menționează hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe