Ziua Internaţională a Teatrului, evocată în Protopopiatul Horezu

miercuri, 30 martie 2016

 

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Ziua internațională a Teatrului a fost evocată și în Protopopiatul Horezu.

Miercuri, 23 Martie 2016, în Parohia Zătreni s-a organizat pentru elevii Școlii Gimnaziale din localitate, o activitate extraşcolară, care să evidențieze Ziua Internațională a Teatrului. Elevii însoțiți de cadrele didactice și de părinți, au participat la o piesă de teatru pentru copii, jucată de trupa de teatru Dodolino, din Râmnicu Vâlcea. Această activitate s-a desfăşurat în urma parteneriatului Biserică-Școală și a avut ca reprezentanți pe părintele paroh Mihail Gherghina și domnul profesor de religie Alexandru-Ovidiu Murgu. Profesorii prezenți au explicat elevilor importanța teatrului pentru cultură.

Duminică, 27 martie 2016, copiii Centrului Educativ-Inovativ al Parohiei Foleștii de Sus, îndrumați de preotul Vasile-Emanoil Găman și profesorul Liviu-Bogdan Tudor, au jucat o piesă de teatru numită Fetița orfană, în biserica filială din satul Bălțățeni. Scenariul a fost realizat după o idee a elevelor Școlii Gimnaziale Tomșani, Denisa Ionescu-Caravețeanu, din clasa a VIII-a, și Daniela Ionete, din clasei a VI-a.

Pr. Vasile-Emanoil Găman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe