Marșul pentru viață 2016: Pentru viață, pentru femeie, pentru familie

luni, 21 martie 2016

Anul acesta, în luna martie, sub genericul Luna pentru viață 2016, pentru prima dată în toate județele din România și raioanele din Republica Moldova vor fi organizate manifestații sociale pro-familie, de către Asociația Studenți pentru viață. Evenimentul central al acestei luni este Marșul pentru viață, aflat la a șasea ediție în țara noastră. Anul trecut, marșul s-a desfășurat în 60 de orașe din România și Republica Moldova.

Marșul pentru viață, intitulat de acestă dată Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, se va desfășura la Râmnicu Vâlcea în ziua de 26 martie. Marșul va porni la ora 11:00, de la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae, și va parcurge, fără opriri, următorul traseu: str. Calea lui Traian, bd. Tudor Vladimirescu, str. General Praporgescu, str. Nicolae Bălcescu și str. Arhiepiscopiei.

Participanții vor purta icoane cu Buna Vestire și Maica Domnului, precum și pancarte cu mesaje: Dumnezeu este viață, Viața, dar al lui Dumnezeu, Biserica susține viața, Tinerii susțin viața, Adopția, o alegere nobilă, Pentru viață, pentru femeie, pentru familie etc.

Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sprijină acest eveniment social, care apără și promovează viața, familia tradițională și persoana umană, potrivit revelației dumnezeiești.

*

Marșul pentru viață este neconfesional și apolitic. Prin acest demers bine intenționat nu se luptă împotriva nici unei alte organizații sau instituții din țara noastră și nu se solicită promulgarea de legi, ci se dorește doar conștientizarea societății asupra valorii vieții umane, indiferent de trăsăturile specifice ale persoanei, avându-se în vedere faptul că între anii 1990-2014, numai în spitalele de Stat, în România s-au făcut 7.833.735 de avorturi și că zilnic se fac fac circa 220 de avorturi doar în spitalele de Stat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe