Festivalul "Cocoșul de Hurez" se va desfășura în perioada 10-12 iunie

miercuri, 16 martie 2016

Alegerile locale din această vară au decalat perioada de desfășurare a Târgului național de ceramică "Cocoșul de Hurez", evenimentul urmând să aibă loc în perioada 10 - 12 iunie, deși acesta se organizează de regulă în prima duminică a lunii iunie.

"În privința stabilirii datei de desfășurare a Festivalului Cocoșul de Hurez din acest an am dorit să mă consult cu toți factorii organizatorici, cu ceramiștii, salariații din primărie, oamenii de cultură și reprezentanții principalelor instituții din județ. Împreună, am ajuns la concluzia că nu este posibilă organizarea târgului în aceeași zi cu alegerile locale, personalul organizatoric și personalul de ordine fiind angrenat, în cea mai mare parte, în activitățile de desfășurare a alegerilor locale. Totodată, evităm orice speculație și imixtiuni de propagandă electorală pe perioada desfășurării festivalului. Am consultat calendarul național a târgurilor și evenimentelor etno-folclorice și am constatat că în perioada 10 — 12 iunie nu sunt organizate festivaluri de acest gen, astfel că târgul se poate desfășura în bune condiții, putând beneficia de o participare numeroasă, atât din partea ceramiștilor, cât și a vizitatorilor", a declarat pentru AGERPRES primarul din Horezu Ilie Fârtat.

El spune că va notifica toate organizațiile ceramiștilor din România și din afara țării care știau inițial că festivalul se desfășura în perioada 3-5 iunie 2016.

Festivalul ceramiștilor "Cocoșul de Hurez", care a depășit deja 45 de ediții, este cel mai cunoscut târg de acest gen din România, devenind în urmă cu cinci ani un festival internațional. Acesta adună anual în capitala ceramicii din România, orașul olarilor, Horezu, peste 90 de meșteri din toată țara, dar și din alte state europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe