Nepăsarea autorităţilor ucide. Doi oameni au fost omorâţi, în doar două luni, de o haită de câini care a băgat spaima în locuitorii unui cartier din Râmnicu Vâlcea. Autorităţile locale recunosc că sunt depăşite de situaţie. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au întocmit in rem dosar penal pentru ucidere din culpă, adică desfășoară cercetări asupra faptelor în sine, fără să aducă până acum acuzații nominale, unor persoane.

Prima tragedie a avut loc în luna decembrie. O femeie a fost găsită ucisă pe un câmp din cartierul Copăceni. Două luni mai târziu, un bărbat a murit în aceleaşi chinuri.

L-am găsit pe câmp acolo. 500 de muşcături i-au găsit," spune soţia bărbatului ucis de câini pentru digi24.ro.

„Mergem pe cale legală, prima oară nu s-a făcut nimica,” adaugă fratele bărbatului ucis de câini.

Oamenii dau vina pe un adăpost improvizat, unde sunt zeci de câini, despre care spun că mai scapă din când în când.

„Împrejmuirea are vreo doi metri înălţime. Deci nu au cum să iasă de acolo," explică administratorul adăpost improvizat .

Eu am salariaţii care pleacă la ora 11 în fiecare seară, eu trebuie să plec cu maşina din curte să-i duc în staţia de autobuz, indiferent că e noapte, că e zi,” spune un localnic.

Autorităţile locale sunt depăşite de situaţie.

S-au primit sesizări şi din acel cartier, s-a intervenit, dar s-a intervenit în măsura posibilităţilor existente, din punct de vedere al persoanalului de la echipele de ecarisaj cât şi a cadrului legal,” declară Daniel Ionescu, purtător de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

În prezent, adăpostul de la Feţeni, din Vâlcea, care adăposteşte 400 de câini, a primit somaţie de evacuare de la autorităţi.