Primarul din Costesti a plantat ghiocei, zambile și trandafiri pe găurile dintr-un... drum

vineri, 26 februarie 2016

Drumul mănăstirilor vâlcene din zona Costești a devenit un punct turistic mai puțin obișnuit, conducătorii auto putând admira tufele de ghiocei, zambile și trandafiri plantate de administrația locală în gropile de pe drumul județean din localitate.

"Este un frumos colorit de primăvară, sunt convins de această dată de faptul că al nostru Consiliu Județean Vâlcea are o atitudine eco, iubește natura și tocmai de accea ne-a invitat să facem acest gest de art-nouveau, de a repara gropile din asfalt folosind tehnici de ikebana. Am ascultat și sfatul CJ Vâlcea de a pune trandafiri, dar am preferat un singur fir pe groapă, un simbol drag jumătății PNL până mai ieri. În fine, lăsând gluma la o parte, ne-am dat seama că nu ne putem baza pe Consiliul Județean Vâlcea, aceștia, în afară de politică și de alte chestiuni dragi DNA, nu au alte interese. Noi vom face drumul mănăstirilor, nu actualul CJ Vâlcea", a declarat joi, pentru Agerpres, primarul din Costești, Toma Peștereanu.

Drumul județean "plantat cu flori de primăvară" este rută directă între Costești și Bărbătești, prin Pietreni, și este utilizat cu precădere de pelerinii care vin la Mănăstirile Arnota, Bistrița, Peri, Păpușa și Pătrunsa. Acesta este complet degradat și se află inclus într-un amplu proiect turistic "Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte".

În urmă cu zece zile, Primăria localității Costești a anunțat că se pregătește pentru a planta zambile, panseluțe și ghiocei și alte flori de primăvară în gropile din drumul județean care străbate localitatea, sperând astfel că prin acest gest va impresiona Consiliul Județean să reabiliteze acest tronson de drum turistic.

La scurt timp, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Gheorghe Păsat, a recomandat Primăriei din Costești să planteze "trei trandafiri, simbol al conducerii Consiliului Județean Vâlcea, sub care Peștereanu Toma și-a desfășurat trei ani din mandatul de patru ani".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe