Petre Iordache: Voi transforma Ocnele Mari într-o stațiune balneoclimaterică de interes național!

vineri, 26 februarie 2016

Domnule primar, v-am ruga să ne spuneţi ce aţi făcut în acest mandat şi, bineînţeles, ce aveţi de gând să mai faceţi în mandatele următoare, în aşa fel încât să vedem mişcarea şi continuitatea dezvoltării oraşului Ocnele Mari

Nu-i nici un secret, mai dorim un mandat, şi zic acest lucru pentru că am în spate o echipă, un electorat destul de viguros. Acest ultim mandat, aceste ultime şase luni doresc să fie o glorie, să fie exact cireaşa de pe tortul activităţii mele trecute. Se spune că după ce ai câştigat alegerile, adevărata campanie electorală începe de când s-au terminat alegerile până la ultima acţiune. Dacă procedăm aşa nu avem presiunea timpului, nu te pune nimeni să minţi, ai timp să te pliezi, să vezi dacă este bine ce ai promis sau nu. Eu, de regulă mă ţin de promisiuni. Am o agendă care se numeşte „BLITZ”, agenda de serviciu zilnică în care trec orice, deşi nu prea este de primar, dar bucăţelele acelea fac întregul. Eu nu pot să realizez un anumit lucru până nu fac nişte paşi.

Am un program electoral foarte bogat şi foarte fundamentat. Eu mai spuneam că pe un primar dacă îl laşi numai 4 ani, îl incurci. Cel puţin două mandate este bine să fii primar. În primul mandat eu am făcut numai hârtii şi zic asta ca o repulsie pentru că în stufişul acesta de hârtii se produc şi nereguli.

Procentual, am realizat proiectele în jur de 85%. Am realizat 17km de asfalt, clădiri edificate, şi anume: ANL, Foişorul, Centrul de Informare Turistică. M-am implicat și în partea privată. Am lucrări de reabilitare, modernizare și dotare: primăria, arhiva, școala cu program european, masă mai trebuie să le dau și este un adevărat campus școlar. Am făcut un muzeu în Ocnele Mari, am realizat 1050m de alimentare cu apă, proiectul fiind în derulare. Am dăruit în jur de 70 de televizoare celor care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie.

Pe cei din primărie i-am trimis la cursuri de specializare pentru că legislația se schimbă și trebuie să fim în pas cu ea, programe europene. Am avut un program pentru cei care au dorit sa fie pentru o zi primar. Am facut o selecţie si cel care a fost ales a putut sa experimenteze postul de primar cu tot ce implică acest lucru.

Ce-i trebuie orașului în mandatul următor? Ce vreți dumneavoastră pentru al treilea mandat?

Orașului îi trebuie stațiune balneoclimaterică de interes republican. După ce termin proiectul de alimentare cu apă și canalizarea voi merge la județ pentru a reatesta localitatea. Vor veni investitori chinezi care vor investi aproximativ 20 milioane de euro în Ocnele Mari. Au preluat baza de tratament, au garanție guvernamentală. Sunt oameni care îmi inspiră încredere, ştiind cine sunt aceşti oameni.

Cine sunt aceşti oameni?

Este numărul 1 în medicină orientală în China, este cetăţean de onoare al Beijing-ului, cu încă 2-3 asociaţi. Eu garantez pentru acești oameni. Ei cred că Ocnele Mari este un epicentru al sănătăţii şi sunt dornici să investească aici. Le-am pus chiar şi steagul lor aici la primărie.

Şi ce contract veţi semna cu ei?

Este un contract pe 25000mp concesiune. Este un parc. Nu vor tăia nimic de acolo pentru că este domeniu silvic. Şi, asfel, bag şi vreo 20 miliarde în visteria localităţii. Avem 45 de pensiuni, vreo 6 sunt clasificate, restul sunt în creştere. Au venit oamenii la mine să-i instruiesc pentru că nu ştiau ce acte le trebuie pentru a se putea clasifica.

Când se va realiza acest proiect?

În martie încep efectiv să construiască.

Contractul când se va semna?

Se va semna contractul la sfârşitul lunii februarie. Proiectul este deja făcut. Am primit chiar şi o invitaţie în China de revelion, însă le-am promis că vom merge după ce vom vedea cum se descurcă ei aici. Chiar le-am promis că vom merge oficial, cu o delegaţie de la primărie şi poate ne şi înfrăţim cu un orăşel de la ei.

Deci, acesta este proiectul principal al noului mandat

Da, acesta este proiectul principal, şi, chiar dacă nu voi mai fi ales, proiectul va rămâne. Dar am mândria mea că mă pot retrage în glorie.

Probabil că veţi câştiga şi noul mandat

Vă mulţumim frumos!

Material realizat de  Gheorghe Smeoreanu (Criterii Naţionale) și Tiberiu Pîrnău (Ziarul de Vâlcea) în cadrul proiectului Primarii județului Vâlcea, 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe