Judeţul Vâlcea va avea 6 Complexe Spa

joi, 18 februarie 2016

 

Zestrea turistică a judeţului Vâlcea se îmbogăţeşte cu ajutorul fondurilor europene, în vara acestui an urmând să funcţioneze nu mai puţin de 6 complexe de agrement & spa, în condiţiile în care, în sezonul estival 2015, nu exista niciunul. Astfel, două din staţiunile balneare vâlcene numără trei complexe de agrement, care se întind pe zeci de hectare, în staţiunea Călimăneşti – Căciulata fiind două centre de care turiştii se vor putea bucura în această vară – potrivit ramnicuvalceaweek.ro.

Cel mai mare este Complexul termal din Căciulata, funcţional încă din toamna anului trecut, unde 12 piscine atât în interior, cât şi în exterior, tobogane, pub-uri şi alte zone de distracţie îi aşteaptă pe turişti, administratorii şi autorităţile locale spunând că sezonul estival din acest an va aduce o dublare a numărului celor care vor prefera să-şi petreacă vacanţele în cea mai mare staţiune balneară din România. „Pentru că şi Mirajul Oltului, complexul de agrement şi spa al primăriei, va fi gata la începutul verii. Investiţia noastră, a primăriei, e drept, nu este la fel de mare cum este cea din Căciulata, dar, din punct de vedere calitativ, avem standarde ridicate, oferta noastră incluzând şi croaziere pe râul Olt, în afara zonei de Aqua Park. În orice caz, anul 2016 pune Călimăneştiul pe harta turistică a României”, a declarat primarul Florinel Constantinescu.

Aceeaşi sursă menţionează că şi la Băile Olăneşti va fi finalizat, în primăvară, un astfel de complex spa, multietajat, o investiţie de aproape 9 milioane de euro, care a beneficiat, de asemenea, de finanţare prin fonduri UE. „Şi mai este în proiect un al doilea astfel de complex, compania a luat deja avizele pentru demararea investiţiei. În orice caz, anul 2016 va găsi Băile Olăneşti cu cel puţin un complex de agrement ultramodern”, a declarat primarul din Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Însă nu doar în staţiunile vâlcene au ales investitorii să dezvolte astfel de centre, la începutul anului fiind inaugurat un centru de agrement în comuna Măciuca, iar un altul se află în execuţie în comuna Dăeşti.

Pentru cel din Dăeşti, investitorii au preferat apropierea geografică de staţiunea Călimăneşti şi au dezvoltat, pe un domeniu de 10 hectare, un hotel, mai multe piscine, săli de conferinţe, cramă, terenuri de sport şi un parc.

La Măciuca, investitorii au conceput un proiect care să dezvolte turismul din sudul judeţului, turiştii care optează pentru a se caza la acest complex putând beneficia de vizite în zona viilor nobile din Drăgăşani, dar şi de un periplu prin bazinul conacelor boiereşti.

Însă cel mai mare complex de agrement şi spa, realizat cu fonduri europene, se construieşte la Râmnicu Vâlcea, unde municipalitatea a accesat anul trecut o finanţare prin care fosta bază de agrement Ostroveni, funcţionabilă doar pe timpul verii, a intrat în reabilitare. Astfel, în vara anului 2016, va fi inaugurată o altă bază de agrement, care va conţine atât bazine cu apă sărată şi dulce de exterior, cât şi piscine de interior, într-o clădire care va adăposti saună, saline, pub-uri etc. Totodată, lacul care înconjoară acest complex de agrement va fi unul propice pentru sporturile nautice.

„Lucrarea se află în faza de execuţie, la 50%, în luna iunie va fi inaugurată.

Tot cartierul, de fapt zona unde se află acest complex este una cu destinaţie turistică, se află trei pensiuni în zonă şi sunt deja alte şapte cereri pentru astfel de complexe hoteliere”, a declarat primarul Râmnicului, Ion Gigi Matei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe