Primarul din Govora, Mihai Mateescu, nu îndeplinește criteriile de INTEGRITATE ale PNL! A făcut POLIȚIE POLITICĂ!

sâmbătă, 6 februarie 2016

Având în vedere că și PNL Vâlcea a adoptat Criteriile de Integritate pentru stabilirea candidaților, la alegerile din acest an, primarul orașului Băile Govora, Mihai Mateescu, nu îndeplinește cel puțin două dintre criteriile de integritate și de selecție a candidaților PNL, și anume : Crit.nr. 1: LUSTRAȚIA – a făcut poliție politică și a fost dovedit ca ofițer acoperit al fostei Securități, așa cum rezultă din Monitorul Oficial al României nr.305 (Anul XI), din 17 mai 2001, Partea a III – a, Publicații și Anunțuri, care poate fi consultat și pe site-ul oficial al C.N.S.A.S  București - și unde  Mateescu Mihai, fiul lui Dumitru și Maria, născut la data de 05.11.1954, în Popești – Vâlcea, este trecut că a desfășurat activități de poliție politică.

" Subsemnatul Mateescu Mihai, cetățean român, fiul lui Dumitru și Maria, născut la data de 05.11.1954, în comuna Popești, ( ) cunoscând prevederile art. 292 Cod Penal, cu privire la falsul în declarații, după ce am luat la cunoștință de conținutul Legii Nr. 187/1999, privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, ca poliție politică, declar prin prezenta, pe propria răspundere, că nu am aparținut acesteia, ca agent sau colaborator al organelor de securitate, ca poliție politică, în înțelesul art.5/alin. 1-5 din Lege"  menționează în declarația falsă dată la un notariat de Mihai Mateescu.

Și  crt.nr.5. FALSUL ÎN DECLARAȚII : de câte ori și-a depus candidatura pentru funcția de primar,  Mihai Mateescu a semnat o declarație falsă, mințind și declarând sub semnătură, că nu a colaborat cu fosta Securitate, desi acest fapt este de notorietate publică și poate fi verificat foarte ușor.

Acum vom afla dacă aceste criterii de integritate sunt respectate de către PNL atunci când îşi desemnează candidaţii sau sunt, ca şi în multe alte situaţii,  "parf in ochii" alegătorilor ?

http://www.cnsas.ro/documente/monitoare/2001/MO%202001.05.17_305.pdf

Art. 326 Noul Cod Penal Falsul în declaraţii Falsuri în înscrisuri

CAPITOLUL III

Falsuri în înscrisuri

Art. 326

Falsul în declaraţii

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-326

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe