În Transalpina Ski Resort se vor construi în 2016 cel puțin 9 complexe hoteliere

marți, 2 februarie 2016

Transalpina Ski Resort, considerată deja de specialiștii în turism dar și de autoritățile locale drept un "tigru al turismului de iarnă din România", se va îmbogăți în acest an cu nu mai puțin de 9 complexe hoteliere, pensiuni și moteluri asta în timp, în condițiile în care doar în urmă cu trei ani capacitatea de cazare în zonă era de numai 25 de locuri.

Cea mai nouă stațiune montană este prevăzută cu trei pârtii de schi, pârtii de snowboard, pârtii de sanie, teleschiuri, telegondole care urcă de la cota lacului Vidra (1.200) la cota 2000.

"Sincer, au existat week-enduri cu 6.000-7.000 de turiști. Este reușita sporturilor de iarnă, un tigru al turismului în domeniu care în doar trei ani de funcționare a capacitat tot ce înseamnă iubitori de munte, de zăpadă. A revigorat toată Valea Lotrului și cine vine aici prima dată devine un fidel al Transalpinei. Repet, asta în condițiile în care investiția nu a fost complet finalizată, însă peisajul unic, de deasupra lacului Vidra, zăpada care stă aici până în aprilie face să fie totul deosebit", a declarat marți, pentru AGERPRES, edilul din Voineasa, Gheorghe Stanciu.

În urmă cu trei ani, în tona pârtiei funcționau două cabane cu un număr de 25 de locuri, la 5 km distanță de microstațiunea Obârșia Lotrului. Lucrurile însă s-au schimbat, deja în zonă există nu mai puțin de 300 de locuri de cazare, iar potrivit autorităților locale, anul 2016 va fi un boom investițional.

"9 investitori au depus actele, vorbim de un mare lanț hotelier, alte mici moteluri și pensiuni, numai acum la începutul anului. Acestea vor fi ridicate la baza pârtiei majoritatea lor. Anul 2016 este boom-ul investițional. Nu pot spune acum dacă faptul că la finele anului 2015 Guvernul a achitat majoritatea arieratelor acestui domeniu schiabil a fost un stimulent că aici este viitor, dar se prea poate să fie una din cauze. În rest, cauzele sunt peste tot împrejur, natură, munte, lac, pârtie. Austria noastră", a concluzionat edilul din Voineasa.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiții guvernamentale de 35 de milioane de euro. La sfârșitul anului trecut, Guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localității Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat — parcarea supraetajată de 400 de locuri și accesul spre baza pârtiei, să fie achitate la o dată ulterioară.

Domeniul se află în stațiunea Voineasa, în zona Obârșia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de km de Râmnicu Vâlcea.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe